page contents Книжен ъгъл: Софи Хана отново е Агата Кристи в „Затворено ковчеже“
Предоставено от Blogger.

Софи Хана отново е Агата Кристи в „Затворено ковчеже“

2.9.16

Еркюл Поаро пак е изправен пред наглед неразрешима загадка

„Затворено ковчеже“ е новият роман на световноизвестната английска писателка Софи Хана. След изключителния успех на „Убийства с инициали“, тя отново възражда великия Поаро в интелигентна и заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Агата Кристи. Каквато е „Чудноватият дом“. Един от безспорните шедьоври на Агата Кристи поставен в топ 10 на най-добрите й романи според вестник „Гардиън“.

„Онова, което възнамерявам да ти кажа, може да прозвучи шокиращо...“ С тези думи лейди Ателинда Плейфорд, една от най-известните авторки на детски книги, се обръща към адвоката си. Тя организира парти в имението си, на което ще обяви, че лишава от наследство двете си деца в полза на своя секретар. Той обаче страда от тежко заболяване и му остават едва няколко седмици живот.

Сред гостите на лейди Плейфорд са известният детектив Екрюл Поаро и инспектор Едуард Кечпул от Скотланд Ярд. Никой от двамата не знае защо е поканен.

Поаро подозира, че лейди Плейфорд очаква някой да бъде убит. Но защо дамата би предизвикала потенциален убиец и то в пълния си с гости дом? Въпреки усилията на детектива да го предотврати, убийство е извършено. Това, което изненадва всички е самоличността на жертвата…

В „Чудноватият дом“ на Агата Кристи три поколения от семейство Леонидис живеят заедно в голямо извънградско имение. Когато Аристид Леонидис е отровен, подозренията падат върху много по-младата му вдовица. Скоро след смъртта му е извършено ново убийство. Дали наистина убиецът живее в имението? Или заплахата идва отвън?
Инспектор Чарлз Хауърд се съмнява във всички членове на семейство Леонидис. Той ги познава добре и е убеден, че сред тях няма невинни.