page contents Книжен ъгъл: „Кваzи“ на Сергей Лукяненко - среща с нов вид зомбита в Русия след Апокалипсиса
Предоставено от Blogger.

„Кваzи“ на Сергей Лукяненко - среща с нов вид зомбита в Русия след Апокалипсиса

15.9.16

Московският полицай Денис Симонов е зает с рутинни и общо взето обичайни дела, докато един ден, заради съвсем обикновен смъртен случай, той получава партньор – възпълен, старомоден и мъртъв

Сергей Лукяненко създава постапокалиптичен роман и демонстрира уникалната си дарба да вдъхва нов живот на добре познати и сякаш изчерпани теми. В „Кваzи“ (Инфодар) се озоваваме в пострадалата, но съвзела се Русия, в която краят на света вече се е състоял и има важни задачи за вършене и политически конфликти за разрешаване. Защото дори след апокалипсис животът продължава…

Смъртта край ли е, или само начало? Както винаги Сергей Лукяненко не ни спестява трудните въпроси, докато ни води на поредното изключително приключение с най-неочакваните спътници – един редови и един мъртъв полицай.


Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на прочутите поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.
Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003г.
Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика „Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата „Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.