page contents Книжен ъгъл: Да намалиш темпото и да потърсиш щастие
Предоставено от Blogger.

Да намалиш темпото и да потърсиш щастие

9.10.16

„Ера“ представя „Съжалявам, чакат ме“ на Анес Мартен-Люган

Анес Мартен-Люган ни повежда на ново пътешествие. С кратки изречения и съвременен речник, тя тъче своя разказ, дестилира посланието си, като ни потапя в света на Яел. Стилът на автора се адаптира към значителните промени, настъпили в героинята. Чрез нейната история Люган разнищва актуални проблеми, с които се сблъсква динамичният, млад човек.

Въвежда ни в съвременния забързан живот и ни изправя пред избор: да се докажеш на всяка цена или да се осмелиш на намалиш темпото и да потърсиш... щастие. В същото време „Съжалявам, чакат ме“ е и романтична история, проста и същевременно дълбока.

Работата е нейният живот - един безкраен низ от срещи, професионални ангажименти и делови вечери. Яел е олицетворение на амбициозна, интелигентна и успяла жена, която крачи уверено към следващото повишение. До момента, в който просто прегаря!

Докато скита объркана и дезориентирана, неочакван порой я принуждава да влезе в малък антикварен магазин. Собственик на магазина е мъж, който Яел добре познава. Или е познавала. В миналото Марк е бил част от нейния приятелски кръг, но изведнъж изчезва безследно. Въпреки всички усилия, те не успяват да го открият.

Години по-късно Яел е запазила приятелите си, поддържа близка връзка със семейството, но някак неусетно в центъра на съществуването й се оказва работата. В самото начало тя не е амбициозна, нито особено трудолюбива, но с времето желанието да се доказва започва да я завладява.

Постепенно телефонът става жизнено важна част от живота й, работата е единственият й приоритет, бъдещото й повишение – основна цел. Срещите с приятели и роднини са редки и протичат в непрестанни служебни разговори и взиране в телефона.

Завръщането на Марк в живота й изглежда може да промени това. Но Яел не е склонна да загърби всичко, за което е работила усърдно и да поеме в нова, неизследвана посока.

След 6 години практика като психолог Анес Мартен-Люган се посвещава на литературата и постига изключителен успех! Дебютният роман на авторката - „Щастливите хора четат и пият кафе“, е преведен в 20 страни. Холивудска компания е закупила правата за неговото филмиране, както и на втория й роман – „Влюбените в книгите никога не спят сами“.