page contents Книжен ъгъл: Кой води във временното класиране за „Моята любима книжарница” 2016?
Предоставено от Blogger.

Кой води във временното класиране за „Моята любима книжарница” 2016?

17.11.16

Приятели, продължавайте да гласувате за "Книжен ъгъл" на www.vsichkozaknigite.bg! Помогнете ни да продължим напред

Организаторите съобщават, че дотук книжарница от малък град е събрала най-много гласове в третото издание на конкурса „Моята любима книжарница” 2016 г. – това сочи временното класиране. С малка разлика в гласовете я следва софийска книжарница.

Вече три седмици книжарници от цяла България се състезават за титлата „Любима книжарница на България“ за 2016 г. На този етап от надпреварата голяма част от претендентите в челната десетка са различни от тези, които са били през 2015 г., разкриват организаторите от сдружение „Всичко за книгите”.

До 4 декември хората могат да подкрепят книжарниците, които най-много харесват, в сайта на „Всичко за книгите”: www.vsichkozaknigite.bg. Засега най-много от гласуващите са от София, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца и Хасково. Но тази година се наблюдава по-голяма активност на читатели от по-малките градовете в страната, които успяват да изведат своите фаворити на по-предни позиции в класирането.

Наблюдава се и засилена активност на книжарниците, които са част от вериги. Към този момент на първите десет места присъстват само две независими нижарници. „Разбира се, все още има достатъчно време резултатите от гласуването да се променят, тъй като през последните дни се наблюдава голяма активност у книжарите“, споделят организаторите. 

Съотношението между мъже и жени при гласуващите е равно, като по-голямата част от тях са на възраст 25-34 години.

Книжарницата, събрала най-много гласове, ще бъде обявена на 7 декември  за „Любимата книжарница на България” за 2016 г. и ще получи голямата награда. Организаторите от сдружение „Всичко за книгите” са подготвили подаръци и за гласувалите - един от тях ще спечели ваучер на стойност 200 лв. за книги по избор, a други ще получат поощрителни награди.

Основен партньор на конкурса „Моята любима книжарница” за 2016 г. са НДК и Литературен клуб „Перото”. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра  „Пресжурналистика и книгоиздаване“ към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“.