page contents Книжен ъгъл: Още „неповторими и прекрасни загадки” от Кралицата
Предоставено от Blogger.

Още „неповторими и прекрасни загадки” от Кралицата

15.11.16

„Ера“ представя № 72 и 73 от романите на Агата Кристи

Харли Куин е изключително загадъчен. Дори неговият приятел господин Сатъртуейт не може да разбере как той успява да се появява почти магически в най-благоприятния момент и да изчезва също толкова мистериозно. Единственото сигурно при неговата поява е, че ще ще има изненади.

Господин Сатъртуейт е изключително наблюдателен джентълмен. Той успява да разреши всяка сложна загадка с помощта на деликатното напътствие и уместните въпроси на своя приятел. А висшето общество, сред коeто се движат, предпочита тайните му да си останат скрити... В „Загадъчният господин Куин“

В „Хикъри дикър дот“ поредица кражби в общежитие предизвиква интереса на Еркюл Поаро. Списъкът с липсващите предмети е повече от необичаен: стетоскоп, вечерна обувка (едната от нов чифт), електрически крушки, пръстен с диамант (по-късно намерен в чиния супа), стар вълнен панталон, кутия шоколадови бонбони, борова киселина, готварска книга и ред други предмети без никаква връзка помежду си.

Съдържателката е изненадана от реакцията на Поаро, който я поздравява за намирането на толкова „неповторима и прекрасна загадка“.

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.

Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Кралица на криминалния жанр”.