page contents Книжен ъгъл: Патерсън и Паетро в шокиращ съспенс
Предоставено от Blogger.

Патерсън и Паетро в шокиращ съспенс

27.3.17

„Детективска агенция Private. Вегас“ е пета книга от хитовата поредица

След успеха на първите четири книги от световноизвестната поредица „Детективска агенция Private“ – „Детективска агенция Private“, „Детективска агенция Private. Кървави игри“, „Детективска агенция Private. Заподозрян №1“ и „Детективска агенция Private. Берлин“, почитателите на трилъра имат възможността да проследят поредния случай на най-могъщата агенция в петата книга – „Детективска агенция Private. Вегас“.

Майсторски написана от дуото Патерсън - Паетро, книгата e поредната изненада от „Краля на трилъра“. Лий Чайлд я определя като „най-вълнуващия роман от поредицата Private, пулсиращ с опасна скорост; шокиращ съспенс, придружен с „изумително естествения разказвачески талант“ на Патерсън.“

Историите за разследванията на най-престижната детективска агенция в света „Прайвит“ продължават. Новата задача на нейния шеф – всеизвестния частен детектив Джак Морган – е да залови двама престъпници с дипломатически имунитет и неутолима жажда за насилие.

Следите го отвеждат в Града на греха и до престъпен кръг, по-опасен от всичко, което е срещал досега. Морган трябва да залови серийни изнасилвачи, подпалвачи на коли, да разследва убийството на златотърсачки, да се изправи пред съда в защита на приятеля си, да застане очи в очи със злия си брат-близнак, докато собственият му любовен живот се разпада.

The New York Times Magazine определя Джеймс Патерсън като „автор, когото никой не може да пропусне“ и писател, който променя книжната индустрия през последните години. NBC News нарежда Патерсън сред 50-те най-влиятелни личности, които „правят дните ни по-ярки“. И до днес той държи рекорда на „Гинес“ за най-продавани автори на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. Освен че води класацията по продажби на хартиени екземпляри и брой продадени твърди корици, Джеймс Патерсън е първият писател, който е постигнал 10 милиона продажби на електронни книги.

За авторите

Джеймс Патерсън е световноизвестен американски писател. Книгите му са сред най-четените в света. Негови романи са в бестеслър листите на „Пъблишърс Уикли”. Амбицията му е да бъде „крал на бързо четящите се романи”. От 1976 г. насам той е написал над 147 книги, повечето от които влизат в класациите за най-продавани заглавия на „Ню Йорк Таймс”. Според книгата на рекордите „Гинес“, Джеймс Патерсън е написал повече бестселъри от тази класация от всеки друг автор по света. Откакто първият му роман печели наградата „Едгар” през 1977 г., книгите му са продадени в над 305 милиона екземпляра.

Джеймс Патерсън е авторът на романите за Алекс Крос, най-популярната детективска поредица за последните двайсет и пет години, както и на филмираните с голям успех „Целуни момичетата” и „Когато дойде паякът”. През 2007 г. получава международната награда за най-добър трилър „Thrillermaster” – за големия си принос за този жанр.

Освен автор на бестселъри, Джеймс Патерсън е известен и като популяризатор на четенето и книгите. Той е създател на наградата „James Patterson PageTurner Awards”, която отличава хора и групи от хора, които популяризират радостта от четенето по творчески и ефективен начин. А уебсайтът му ReadKiddoRead.com помага на възрастните да намерят онези книги, които децата със сигурност ще обикнат и ще искат да прочетат.

Максин Паетро е авторка на три романа и две нехудожествени книги. Работи в съавторство с Джеймс Патерсън. Живее в Ню Йорк със съпруга си.