page contents Книжен ъгъл: Напрежение до края в „Игра на милиарди” на Кристофър Райх
Предоставено от Blogger.

Напрежение до края в „Игра на милиарди” на Кристофър Райх

14.8.17

Изпълнителният директор на Нюйоркската фондова борса, председателят на Федералния резерв и министърът на финансите са мистериозно убити на поляната пред  Белия дом, едно от най-добре охраняваните пространства на планетата.

С разследването се заема Боб – една от младите звезди на „Уолстрийт” и син на министъра на Федералния резерв, и а пътят му се оказва преплетен с бившата му съпруга – специален агент Алекс Форца от ФБР, опитваща се да предотврати терористичен акт в сърцето на Ню Йорк.

Без да подозират, и двамата застават на пътя на могъщи международни играчи, а залогът този път е от съвсем друг порядък. Могъщият Китай е готов да се опълчи на досегашния световен хегемон – САЩ. Заплахата от нова световна война надвисва над целия свят и най-страшното оръжие е финансовата система, на която се крепи световната икономика.

Нещо лошо ще се случи. Нещо, което ще разтърси света и ще погуби много хора. Кой ще победи в последната и решителна „Игра на милиарди”? Кристофър Райх държи читателя в напрежение до края.

„Игра на милиарди” (Сиела) е най-новият роман на Кристофър Райх, в който задължителните елементи на добрия трилър са съчетани с открояващи се индивидуалност и стил, а авторовото въображение се преплита със съвременната политическа реалност и  свят, ежедневно заплашен от атаките на тероризма.

Наричан „Джон Гришам на Уолстрийт”, Кристофър Райх е едно от светилата на съвременната жанрова литература. Още с първия си трилър „Кодирана сметка”, издаден с препоръката на Джеймс Патерсън американският писател постига феноменален успех, а книгите му триумфално оглавяват класациите на най-продавани заглавия в световен мащаб. Миналата година издателство „Сиела“ публикува неговия предишен хит – „Абсолютен контрол“.