page contents Книжен ъгъл: Умно бебе, по-здрави бебета
Предоставено от Blogger.

Умно бебе, по-здрави бебета

30.1.18

Да си родител е лесно с „Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие” от Ива Александрова и „По-здрави бебета“ от Магдалена Пашова на „Сиела“

На помощ в първите стъпки на приключението родителство идва книгата „Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие” от управителя и главен терапевт на специализираните детски логопедични кабинети „Логопедика“ – Ива Александрова.

Този забавен и полезен наръчник е предназначен за тези, които все още не чакат дете, но го планират, както и за родители, които търсят лесен път за справяне със стреса и за отглеждането на едно здраво и умно бебе.

„Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие” съдържа полезна информация за всичко, свързано с бременността и все по-популярната „пренатална стимулация” – опитите за комуникация и стимулация на бебето още в утробата чрез говорене, музика, диета и начин на живот.

Изданието е допълнено с подробно описание на умствено и двигателно развитие на бебето през първата година – с календар по месеци за това какво може да се очаква като промяна в развитието на детето в този период и какви биха били причините за забавяне на развитието при такива. Практическите съвети, свързани със симулирането на умственото развитие през втората и третата година на живота чрез игри, са подкрепени с резултати от научни изследвания.

Ива Александрова опровергава някои широко разпространени практики като гледането на телевизия или записването на детето на различни езикови курсове на най-ранна възраст като дава примери  от собствената си практика за изоставащи в развитието си деца – жертви на болните амбиции на родителите си или пък на тяхната незапознатост.

Базирайки се на личния  опит на авторката и написано на достъпен език, „Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие”   се превръща в книга, която не само предлага бягство от емоционалното напрежение, но и винаги ще бъде до вас в първите стъпки на комуникация с детето.

„По-здрави бебета“ от Магдалена Пашова - 60 лесни домашни рецепти за майката, бебето и прохождащото дете

Правилното хранене е от съществено значение за здравето на всяка бременна жена, както и за новороденото. Първите стъпки в родителството обаче повдигат много въпроси: Кои са истинските и полезни храни сред многото хранителни продукти на пазара? От какви хранителни вещества се нуждае бебето? Кога и как да започнем със захранването? Как да приготвяме домашна храна на бебето, без това да ограничава времето ни с него?

На тези и много други въпроси, свързани с кърменето, захранването и избора на храна, дава отговор второто допълнено и преработено издание на „По-здрави бебета“ от един от най-популярните нутриционисти в България – Магдалена Пашова.

Споделяйки знанията си като специалист по хранене от Института по природосъобразно хранене в Канада и практическия си опит като майка в България, Магдалена предлага ценни съвети, които да помогнат на тепърва сблъскващите се с родителството майки и бащи.

60-те изпитани рецепти, които ще откриете в тази книга, разбиват много от митовете по отношение на храненето и здравето на детето и предлагат коренно различен подход към изграждането на основното бебешко меню.
 „По-здрави бебета“ е книга, съобразена с официалните препоръки на СЗО, НЦОЗА и АПА, а първото ѝ издание спечели сърцата на хиляди български майки с толерантността, топлината и куража, които вдъхва.

Магдалена Пашова е възпитаник на канадския Институт по природосъобразно хранене (CSNN), посланик за България на движението Food Revolution, съосновател на фондация „За храната“ и активен блогър. Повече за нея може да видите в сайта ѝ www.magipashova.com