page contents Книжен ъгъл: Хълцук и смъртноопасните дракони
Предоставено от Blogger.

Хълцук и смъртноопасните дракони

9.1.18

Хълцук Кръвожадни Херингски Трети се завръща с нова порция приключения навръх рождения си ден

„Как се справя героят със смъртноопасните дракони“ (Колибри, превод) пак ще срещне малчуганите с най-великия викингски герой, живял някога на земята. Навръх рождения си ден Хълцук изобщо не е толкова спокоен, колкото се е надявал.

За да спаси дракона си Беззъбчо от изгнание, той трябва да се промъкне в Общинската библиотека на Мускулестите буци и да открадне свещената книга на викингите. Но за викингите книгите са страшна опасност и те ги пазят под ключ и с въоръжена охрана.

В стремежа си да отърве своя другар, Хълцук ще предизвика библиотекаря Косматко Страховити и безмилостната му армия от буцешки воини и ще се сблъска лице в лице с ужасяващите Дракони пробивачи. Ще успее ли да ги победи? Едно е сигурно – рождени дни като този се помнят цял живот.

Родена в Лондон през 1966 г., Кресида Коуел нашумя с ексцентричната поредица за Хълцук, издаваща любовта й към по-забавната детска литература.

Писателката е завършила английски език в Оксфорд, а въображението си захранва на един пуст остров край западните брегове на Шотландия, където създава и илюстрира своите истории, лови риба за прехрана и... сънува Норбърт Откачалски.

„Как се справя героят със смъртноопасните дракони“ е шесто поред заглавие от серията, но не мислете, че е задължително да прочетете книжките в тяхната последователност.