page contents Книжен ъгъл: Вал Макдърмид разкрива „Потайни замисли”
Предоставено от Blogger.

Вал Макдърмид разкрива „Потайни замисли”

20.3.18

Нов трилър от прочутата поредица за криминалния психолог Тони Хил и главен инспектор Карол Джордан

Дълбоката нощ на английския Север е разкъсана от заревото на пожар. В колата, изгоряла на затънтен междуселски път, е открито изпепелено тяло на жена. Главен инспектор Карол Джордан и профайлърът доктор Тони Хил скоро разбират, че не става дума за изолиран случай. Така започва преследването на ужасяващо хладнокръвен сериен убиец, уверен, че е невидим, непроследим и недосегаем.

И което е най-лошо, по всичко личи, че той е прав. Загиват още жени, елитният отдел за борба с особено тежки престъпления полага отчаяни усилия да залови престъпника, но непрестанно се натъква на задънени улици. Ясно е, че жертвите ще стават все повече, а нито един от традиционните методи няма да им помогне да предотвратят това.

Тони и Карол са оплетени в мрежата на своите страдания и страхове, но този път желанието им да защитават невинните ще ги накара да поставят под въпрос собствените си представи за правосъдие. За да постигнат справедливост, те ще трябва да принесат върховна жертва...

Международно призната за един от най-добрите автори на криминални романи, с множество награди и армия от верни фенове по цял свят, Вал Макдърмид се завръща с новия роман от успешната поредица за криминалния психолог Тони Хил и главен инспектор Карол Джордан.

В „Потайни замисли” (Еднорог) двамата партньори се впускат в преследване на сериен убиец, чиито жертви са самотни жени, с които той се запознава на сватби, и принуждава разследващото дуо да се изправи пред най-страховитата морална дилема в тяхната практика.

В българското издание е включен и специален разказ на Вал Макдърмид, който доказва, че тя е не само майстор на трилърите, но и чудесен наджанров автор.

Шотландката Вал Макдърмид е сред най-добрите автори на психологически трилъри в света. Изключително популярна е не само на стария континент, но и в САЩ, където книгите ѝ са публикувани в многомилионни тиражи.

Лауреат е на множество награди, като престижното отличие “Златен кинжал” за най-добър криминален роман на Асоциацията на писателите на криминални романи - негови носители са автори като Иън Ранкин, Рут Рендъл и Джон льо Каре.

През 2005 г. получава и наградата „Иконите на Шотландия” за най-добър шотландски писател.През 2009 е приета в Залата на славата за автори на трилъри, през 2010 е удостоена с престижния “Диамантен кинжал на Картие”.
 На българския пазар досега са издадени романите ѝ „Мястото на екзекуцията”, „Смърт в сенките”, „Струна в кръвта”, „Последното изкушение” , "Далечно ехо", "Чуждото страдание", "Възмездие от гроба", "Кървав лабиринт", "Скритият пожар" "Владения на мрака", “Изгорени мостове”, “Пътят на скелета” и др.