page contents Книжен ъгъл: „Седем градски гряха”. Може ли насилието да има своите причини?
Предоставено от Blogger.

„Седем градски гряха”. Може ли насилието да има своите причини?

17.9.19

Благой Д. Иванов и Петър Станимиров създават безмилостен комикс за възрастни

В провокативното издание „Седем градски гряха“ писателят и кинокритик Благой Д. Иванов и художникът ветеран Петър Станимиров обединяват усилия, за да създадат един особен вид книжен звяр, без аналог на български език и пряк резултат от над двегодишен съвместен труд.

„Седем градски гряха“ съдържа седем независими комикс истории, които открехват вратите на Aда, скрит в човешките души; седем прокълнати приключения в мрака, готови да ви потопят в един черно-бял и ужасяващо красив свят, който ще ви докаже, че няма по-добро място за виреене на греха от… града.

Похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост – това са истинските изкушения, които хилядолетия наред въвеждат човешкия род в екстаз и агония… а след тях идва заблудата, че те ще бъдат последвани от изкупление или поне от прошка.

Но дали това е така?

Благой Д. Иванов вече има зад гърба си две книги – публицистичната „Добрите, лошите и грозните” и жанровия сборник „Трансформации”.

Петър Станимиров е добре познат още от 80-те и 90-те години на миналия век с популярното списание „Дъга“ и с художественото оформление на кориците на Стивън Кинг и Дийн Кунц у нас.