page contents Книжен ъгъл: „Детска академия за добри обноски“ - подходяща за няколко поколения
Предоставено от Blogger.

„Детска академия за добри обноски“ - подходяща за няколко поколения

21.1.20

Как да се запознаваме така, че да направим добро първо впечатление и да печелим приятели показа експертът по социален и международен бизнес етикет Невена Басарова на открит урок по добри обноски

Той беше част от премиерата на дебютната ѝ книга - „Детска академия за добри обноски“ (Софтпрес). Пред гостите на лекцията Басарова разкри и тайната на доброто първо впечатление - искрена усмивка и уверено ръкостискане.

Алекс и Криси – главните герои в книгата „Детска академия за добри обноски“ – се представиха на живо и взеха участие в премиерата на полезния наръчник. Водещ на събитието бе Александър Кръстев, основател на „Аз чета“, най-големия сайт за книги и четене в България. Басарова сподели, че както героите, така и всички напътствия в изданието идват от реалността. Книгата дава отговори на най-често задаваните въпроси в практиката ѝ на обучител и именно това я прави толкова приложима и полезна.
       
„Правилата за общуване, за етикет и добри обноски са еднакви за малки и големи. В наръчника те са представени по приятен начин – така, както го правим и в Първа детска академия за добри обноски. Художествената измислица в книгата е съвсем минимална. Героите и проблемите в нея са реални и актуални за всички нас“, сподели Невена Басарова.

Дори образът на самата авторка се доближава максимално до истинската ѝ визия, придавайки автентичност на наръчника. Илюстрациите на художничката Стелияна Донева и интерактивната структура правят книгата привлекателна и ангажираща за читателите. Според Басарова уникалното качество на „Детска академия за добри обноски“ е, че тя е подходяща за четене от няколко поколения и дава възможност на деца и родители да общуват качествено и да направят ученето увлекателно и забавно.

Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа детска академия за добри обноски и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина“. Невена е сертифициран треньор по Емоционална интелигентност и специализира „Психологично консултиране и въведение в психотерапията“. Участвала е в международни семинари за обучение по бизнес етикет и протокол. Тя е сертифициран консултант по социален етикет в престижната школа Minding Manners International в Лондон и сертифициран експерт по бизнес етикет от М. Паркър – лицензиран обучител на Washington School of Protocol във Вашингтон, САЩ.