page contents Книжен ъгъл: „Слончето, което искаше да лети“ полетя онлайн
Предоставено от Blogger.

„Слончето, което искаше да лети“ полетя онлайн

21.4.20

Българската художничка и визуален артист Лиляна Дворянова с виртуално представяне на своята първа книга
Българската художничка и визуален артист Лиляна Дворянова представи онлайн своя писателски дебют - “Слончето, което искаше да лети”. Виртуалната премиера се проведе на 21 април  кaто Facebook Live, организиран от издателство “Мармот”. Обичаната детска писателка Радостина Николова, която е и съосновател на издателството, беше домакин на събитието.

“Слончето, което искаше да лети” е красива картинна книга с трогателно послание и отворен финал. Тази “парцалена история с два края” разказва за силата на мечтите и близките приятели, които са готови да помогнат в осъществяването им. Това е първи писателски проект за Лиляна Дворянова.

С магистърски степени по философия и графичен дизайн, както и докторска степен в сферата на изобразително изкуството, Лиляна е автор на илюстрации към детски книги и учебници. Твори в различни области на визуалното изкуство - живопис, графика, фотография, концептуални форми, илюстрация. Има девет самостоятелни изложби в България, Европа и САЩ и участва в над двадесет сборни изложби на съвременното българско изкуство.