page contents Книжен ъгъл: Кейт Уотърс отново разследва в „Заподозреният“ от Фиона Бартън
Предоставено от Blogger.

Кейт Уотърс отново разследва в „Заподозреният“ от Фиона Бартън

16.6.20

След трилърите „Вдовицата“ и „Детето“ на прага на лятото „Ентусиаст“ издава ново заглавие от британската писателка 

„Заподозреният“ (превод Маргарита Терзиева) е книга №3 от поредицата за разследванията на журналистката Кейт Уотърс, която читателите по света очакваха с голямо нетърпение. В този невероятно заплетен роман, преведен на над 20 езика, Бартън разказва история, в която се сбъдва най-големият кошмар на всеки родител...

Фиона Бартън започва кариерата си като журналист и работи в някои от най-престижните британски медии – „Дейли Мейл“, „Дейли Телеграф“, „Мейл он Съндей“ и др. Отразява много съдебни дела и дори печели наградата Репортер на годината. През 2008 г. обаче напуска работа и става доброволец в Шри Ланка, Зимбабве и Мианмар, за да работи с изпратени в изгнание застрашени журналисти.

Работата ѝ като съдебен репортер я вдъхновява да напише първата си книга – психотрилъра „Вдовицата“. Неочаквано за нея романът бързо се превръща в бестселър и вече е издаден в над 30 държави. Реакциите на читателите я подтикват да напише още истории за журналистката Кейт Уотърс, а според мнозина прототип на героинята е самата авторка. Така се появяват „Детето“ и „Заподозреният“.

В трилър №3 от поредицата всичко започва, когато две осемнайсетгодишни момичета изчезват по време на почивка в Тайланд между училището и колежа. Семействата им се оказват в светлината на международни прожектори: отчаяни, обезумели от мъка и притеснение.

Журналистката Кейт Уотърс се старае винаги да отрази историята първа, да вземе ексклузивно интервю, да открие истината. И този случай не прави изключение. В течение на работата си тя не спира да мисли за собствения си син, който е напуснал дома преди две години, за да пътува. И всичко става лично.

Докато случаят с изчезналите момичета се разплита, една истина ще излезе наяве – че опасността понякога е по-близо, отколкото очакваш.