page contents Книжен ъгъл: Софи Хана призовава Еркюл Поаро в „Убийства в Кингфишър Хил“
Предоставено от Blogger.

Софи Хана призовава Еркюл Поаро в „Убийства в Кингфишър Хил“

18.8.20

„Ера“ отбелязва 130 години от рождението на Агата Кристи и 100 години от публикуването на първия ѝ роман

Световноизвестната английска писателка Софи Хана, спечелила доверието на наследниците на Агата Кристи за правото да вдъхва живот на нейните герои, отново излиза на литературната криминална сцена -  точно навреме, за да отвори широко вратите за предстоящите септемврийски изненади по повод „100 години с историите на Агата Кристи“.

„Убийства в Кингфишър Хил“ излиза седмица преди да навлезем в "месеца на Агата Кристи" - септември, в годината, в която отбелязваме 130 години от рождението на авторката и 100 години от публикуването на първия ѝ роман "Аферата в Стайлс", където прави своя дебют гениалният белгийски детектив - Еркюл Поаро.

Най-известният детектив в света отново е изправен пред необичайно предизвикателство. Убиецът е на свобода, Поаро е притиснат от времето, а съдбата на невинна жена е заложена в ръцете му.

Еркюл Поаро пътува с луксозен пътнически автобус от Лондон до изключителното имение Кингфишър Хил. Призован е от Ричард Девънпорт, за да докаже, че годеницата му не е убила брат му Франк. Но има и едно странно условие - Поаро трябва да скрие истинската причина да е там от семейството на Девънпорт.

По време на пътуването, разтревожена жена всява смут, като настоява, че ако остане на мястото си, ще бъде убита. А когато Поаро пристига в дома на Девънпорт е открито тяло с бележка, която гласи: „Зае седалка забранена, сега шапката ти разбита е с ръжена!“

Каква е вероятността двете убийства и странният инцидент да са свързани? Поаро е притиснат от времето и трябва да открие истинския убиец, преди невинна жена да бъде осъдена.