page contents Книжен ъгъл: Първият роман с Еркюл Поаро и колекция от разкази за 100 години с историите на Агата Кристи
Предоставено от Blogger.

Първият роман с Еркюл Поаро и колекция от разкази за 100 години с историите на Агата Кристи

7.9.20

Агата Кристи е най-популярният криминален автор в света. Нейните произведения са преведени на над сто езика, продадени в повече от два милиарда екземпляра. Ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща, Агата Кристи е обявена за „Първата дама на криминалния жанр”.

„Аферата в Стайлс“ е първият роман на Агата Кристи, с който печели заслужената си репутация на кралица на мистерията. В него за пръв път се запознаваме с един от най-емблематичните герои в жанра.

Еркюл Поаро е бежанец от войната и търси спокойствие. Той се установява в малко английско селце, близо до имението на богатата възрастна дама – Емили Ингълторп. Когато откриват Емили отровена, всички са озадачени, а властите са с вързани ръце. Списъкът на заподозрените е дълъг и всеки има тайна, която отчаяно пази. Поаро прилага ненадминатите си умения на детектив и поема разследването.

"Последният сеанс" е специално подбрана колекция, която потапя читателя в свят на суеверия и окултизъм

В сборника са включени разкази с участието на емблематичните герои на Агата Кристи – Еркюл Поаро и госпожица Марпъл. Последният сеанс“ събира четиринайсет смразяващи истории, които ни срещат с необяснимото. Фантастични призрачни видения, сенки на паранормални същества, човек, който разменя тялото си с това на котка... Кристи създава неповторима мрачна атмосфера, от която побиват тръпки. Не забравяйте да оставите светлините включени, докато четете тази книга!

Двете книги излизат в период, през който издателство „Ера“ чества ежегодно „месеца на Агата Кристи“ в България, като настоящата година се навършват 130 години от рождението й. Септември ще премине под логото  „100 години с историите на Агата Кристи“, тъй като легендарният детектив Поаро чества 100-годишнина от появата си в първия публикуван роман на авторката, именно в „Аферата в Стайлс“.