page contents Книжен ъгъл: Да тръгнем с Филип Гуин Джоунс „По острието на изкуството"
Предоставено от Blogger.

Да тръгнем с Филип Гуин Джоунс „По острието на изкуството"

16.2.21

Венецианските мистерии с Нейтън Съдърланд отново предизвикват въображението на читателя и го потапят в автентичната атмосфера на Венеция

Венецианското биенале на изкуството ежегодно се превръща в дом на най-великите художествени произведения, а тази година Нейтън Съдърланд е поканен да присъства на една от първокласните изложби.

Трагедия връхлита Британския павилион – световно известен изкуствовед e убит върху една от инсталациите. В джоба му откриват картичка с репродукция на „Юдит обезглавява Олоферн“ от Караваджо.

Скоро се появяват още три картички със смъртоносни последици. Нейтън се доближава все повече до този, който стои зад тях, докато убиецът не му изпраща картичка с лика на Смъртта, носеща коса... В новата книга от Филип Гуин Джоунс, автора на познатия ни криминален роман "Изгубеният Монтеверди", представена от „Ера“.

Филип Гуин Джоунс живее в Италия заедно със съпругата си. Обича кулинарията, изкуството, класическата музика и операта. Неговите романи с венециански загадки бързо се превръщат в бестселъри.