page contents Книжен ъгъл: Започва главозамайващо космическо приключение в „Кеплер 62. Книга първа: Поканата“
Предоставено от Blogger.

Започва главозамайващо космическо приключение в „Кеплер 62. Книга първа: Поканата“

13.4.21

От Жанет 45 обещават всички шест книги от поредицата до края на 2021 година
 
Земята е пренаселена, а природните й ресурси намаляват. Тринайсетгодишният Ари се грижи за болното си братче Йони. Двамата играят на нова и особено трудна компютърна игра – Кеплер 62, която малцина са способни да превъртят. 
 
Никой не знае какво ще се случи с преминалите последното ниво – и дали Кеплер не е нещо повече от просто игра. Започва щуро приключение в „Кеплер 62. Книга първа: Поканата“ (Жанет 45, превод Росица Цветанова)

Известните детски писатели Тимо Парвела (Финландия) и Бьорн Суртлан (Норвегия) заедно с финландския илюстратор Паси Питкянен (един от авторите на Angry Birds) са създали завладяващ свят, в който приятелството е подложено на изпитания сред непознатия космос.

Стани част от историята. Впусни се в главозамайващо космическо приключение! Една затрогваща история, в която се разказва за извънземни приключения, за тъмни кроежи, за вирус, приятелство и избавление. С великолепни рисунки от един от създателите на култовата игра Angry Birds. Написана в съавторство от финландеца Тимо Парвела (книги 1,3 и 5) и норвежеца Бьорн Суртлан (книги 2, 4 и 6.).

Най-подходяща е за деца от 9 до 13 години, но нищо чудно да се понрави и на по-порасналите – стига да не са изгубили детския си вкус към приключенията. От Жанет 45 обещават всички шест книги от поредицата до края на 2021 година.