page contents Книжен ъгъл: Да минем по „Малката уличка на големите сърца“ с Мануела Инуса
Предоставено от Blogger.

Да минем по „Малката уличка на големите сърца“ с Мануела Инуса

14.12.21

Стоплящ сърцето финал на поредицата за очарователната „Валери Лейн“

Много неща са се случили на „Валери Лейн“ през последните три години. Нови любови са разцъфтели, токсични връзки са се разпаднали. Детски крачета вече припкат по паважа на любимата уличка в Оксфорд. Есента приближава бавно и уханието й вече се носи във въздуха заедно с обещанието за уютни следобеди с чаша чай, любима книга и топло одеяло, ароматни свещи, а защо не и някое шоколадово лакомство - в „Малката уличка на големите сърца“ (Хермес, превод Емилия Драганова-Сивкова).

Промени са настъпили в живота на всички собственици на магазинчета, но едно си остава същото – топлото приятелство, което ги свързва. И желанието да помогнат на всеки в нужда. Но тогава се случва нещо неочаквано и Лори, Кийра, Руби, Сюзън и Орхид трябва да са по-сплотени от всякога, за да изпълнят желанието на скъп приятел.

Мануела Инуса е родена през 1981 г. в Хамбург и още от дете мечтае да стане писателка. Малко преди своя трийсети рожден ден решава, че моментът е сега или никога. Сред най-популярните й романи са книгите от поредицата за „Валери Лейн“, които омагьосаха сърцата на читателите и завладяха списъка с бестселъри на Spiegel.
Освен авторка на увлекателни романи, Мануела Инуса е и почитателка на пътешествията, трилърите, чая и британската поп музика. Тя все още живее в родния си град със съпруга си и две им деца.

По повод последната книга за „Валери Лейн“ авторката споделя:
Толкова обикнах хората от „Валери Лейн“, че ще ми бъде трудно да се откъсна от тях, и зная, че мнозина от вас се чувстват по същия начин. Всяка раздяла е тежка, но това им е хубавото на книгите, че човек може да ги препрочита отново и отново. В този смисъл си пожелавам „Валери Лейн“ да не потъне в забрава и скъпите ми читатели да ме последват и на други места, които – надявам се – ще обикнат също като павираната, накичена с цветя, излъчваща романтика уличка в Оксфорд, на която всеки е добре дошъл и на която всички ние вече се чувстваме като у дома си.


Кулинарно вдъхновение от „Валери Лейн“

„Малката уличка на големите сърца“ поставя емоционален завършек на поредицата за „Валери Лейн“. Освен топлина, усмивки и добро настроение, книгата ще ви предложи и няколко вкусни рецепти – по една от всяка от любимите ни героини. Нека надникнем заедно в сладкарската тетрадка на Кийра и удължим удоволствието от историята за най-романтичната улица в света, като приготвим следните изкусителни лакомства.

Шоколадовите курабийки на Кийра

Съставки за около 30 броя
250 г брашно
120 г захар
20 г ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
5 с. л. прясно мляко
150 г масло или маргарин
100 г шоколадови капки

Изсипете в купа брашното, захарта, ваниловата захар, бакпулвера, солта и млякото. Разтопете маслото и го добавете в купата. Разбъркайте добре. Накрая разбъркайте в още топлата маса шоколадовите капки, докато леко се разтопят, така че да се получи мраморна шарка. Оформете от тестото топчета с размер на череша, сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, и лекичко ги натиснете. Печете 15–20 минути на 150 °С с включени горен и долен реотан.

Съвет от Кийра
За веган вариант използвайте растителен маргарин, бадемово или овесено мляко. Между другото, повечето шоколадови капки за печене са веган продукти.