page contents Книжен ъгъл: „Рекет 2“ - новият роман на Евгений Тодоров
Предоставено от Blogger.

„Рекет 2“ - новият роман на Евгений Тодоров

15.3.22


„Рекет“ разказва за една образована млада жена, която се съгласява да стане рекетьор. Следва продължението… „Рекет 2. Бардакът срещу държавата“


Евгений Тодоров е известен телевизионен журналист, драматург и режисьор. И един от най-четените блогъри у нас. Автор е на 11 книги, сред които превърналата се в бестселър „Особености на филибелийския характер“, „Наръчник на носталгика“, „Тайните писма до Бойко Борисов“ и романът „Рекет“, претърпял три издания. Тодоров е автор и на уникалната серия от пет документални книги „Запомнете Пловдив“ – стари истории, разказани от очевидци. Излезе новият му роман – „Рекет 2. Бардакът срещу държавата“ (Хермес).

За книгата

Не бях планирал „втора серия“, но се замислих. Какво би се случило с героинята, попаднала в една необичайна среда? В компанията на проститутки. Подзаглавието „Бардакът срещу държавата“ подсказва накъде тръгна разказът.
Изкушавах се и от факта, че някои действия на други герои в „Рекет“ се оказаха близки до действията на реални публични личности веднага след излизането на романа.
Опитах се отново да позная какво ще се случи в България...
Този път обаче май не познах. Поне засега. Може би утре... Не дай си боже.

Авторът