page contents Книжен ъгъл: „Нeвероятната история за гигантската круша“ - за деца на всякакви възрасти!
Предоставено от Blogger.

„Нeвероятната история за гигантската круша“ - за деца на всякакви възрасти!

22.3.22

„Нeвероятната история за гигантската круша“ с подзаглавие „Или разказ за това как Иеронимус Бергстрьом Северин Олсен бе възстановен на полагащата му се по право длъжност кмет на Слънчев град за радост на всички негови жители, с изключение на един“ (Колибри, превод от датски Росица Цветанова) започва в Слънчев град, който е така вълнуващо пресъздаден в книжката, изпъстрена с възхитителни илюстрации! 
 
Слънчев град бил едно китно местенце, разположено край морето, а жителите му най-често били щастливи и се чувствали добре. Всъщност те имали само два проблема: първият бил изчезването на кмета на градчето (името му е Иеронимус Бергстрьом Северин Олсен, но повечето хора го наричали просто ИБ). Другият проблем бил, че поради отсъствието на ИБ решенията вземал заместник-кметът Квист. А той бил вечно сърдит или гневен… 
 
Въпреки това животът в Слънчев град си протичал мирно и тихо, докато Мичо и Себастиан не открили писмо в бутилка на пристанището. Дали то наистина е от ИБ – кмета на градчето, който е изчезнал още преди година? Съществува ли Мистериозният остров? Как да се справят с пиратите, Ужасяващия морски змей и Катраненочерното море? И не на последно място: какво ще се случи, ако посеят семенцето от бутилката? Най-добре изтичайте до близката книжарница и грабнете това красиво издание, за да видите как продължава историята.

Якоб Мартин Стрид е талантлив датски карикатурист, известен в родината си с прочутата поредица „Стрид“ в датския вестник „Politiken“. Той е автор и илюстратор и на поредица от детски книги за слончето Мимбо-Джимбо.