page contents Книжен ъгъл: „Двойната Коледа“ – идеалната романтична книга за празниците
Предоставено от Blogger.

„Двойната Коледа“ – идеалната романтична книга за празниците

21.11.23

Романът съчетава „Двойната Лотхен“, „Момичетата Гилмор“ и „Мастър шеф“


Перфектният коледен роман е възможен и е тук, за да създаде неповторимо празнично настроените у своите читатели. „Двойната Коледа“ е очарователна, увлекателна и влудяващо романтична история, която е неустоима не само защото предоставя рецепта за любов, но и защото съдържа още много изкусителни рецепти за ястия, които да украсят тържествената трапеза. Романът на Маги Нокс е абсолютен международен бестселър, а критиците го определят като идеалното съчетание на „Момичетата Гилмор“, „Двойната Лотхен“ и „Мастър шеф“. „Двойната Коледа“ ще краси витрините на родните книжарници от 17 ноември – в превод на Ивелина Минчева-Бобадова и с пленителна корица от Адриана Христова (Kontur Creative).

До Коледа остават точно дванайсет дни, когато младата Чарли Гудуин преживява инцидент. Докато снима готварско риалити шоу, тя губи вкуса и обонянието си, а без тях не би могла да запази мечтаната си работа. Ето защо Чарли моли еднояйчната си близначка Каси за нещо, което двете не са правили от деца – да разменят местата си. Кас, затънала в управлението на семейната пекарна и още силно ангажирана с бившия си приятел, се съгласява. Но размяната ще се окаже доста по-сложна, отколкото двете сестри са очаквали. Особено когато се намесват секси пожарникарят Джейк и очарователният лекарски асистент Мигел.

Дванайсетте дни до Коледа се превръщат в изключителна забава и в  приключение, чието действие се разделя между снимачната площадка на предаване за печива в Ел Ей и семейната пекарна в малък заснежен град.

„Двойната Коледа“ носи така мечтания уют в студените, къси зимни дни, поднасяйки на читатели по цял свят вълнуващи първи срещи, прелестно вкусни десерти, клюки в малкото градче и разбира се – надежда.

Маги Нокс е псевдоним, под който се подвизават не една, а две писателки, при това всяка от тях извоювала име и слава: Карма Браун и Мариса Стейпли. В късната есен на 2019 г., докато работят по предстоящите си книги, те споделят една на друга огорчението си от потъналия в изолация живот на писателя. Копнеят за проект, който да ги разнообрази. Затова решават да си сътрудничат и да работят заедно. Така създават празничен романс, изпълнен с щастие и радост, забава и много сладкиши.

„Двойната Коледа“ се отличава и с истинска дълбочина, осезаема в стремежа на авторките да разнищят вечния проблем за това какъв живот наистина искаме да живеем и дали има начин да променим настоящото си, ако се чувстваме нещастни.