page contents Книжен ъгъл: Писмо от „Хермес“: Очаквайте интригуващи заглавия през 2024 г.
Предоставено от Blogger.

Писмо от „Хермес“: Очаквайте интригуващи заглавия през 2024 г.

3.1.24


 И през 2024 г. „Хермес“ ще продължи да радва читателите с интересни заглавия от обичани български и чужди автори. През следващата година на пазара ще излязат нови заглавия от Джоджо Мойс, Жозе Родригеш душ Сантуш, Александра Маринина, Мануела Инуса, Джени Хейл, Лусинда Райли, Томас Ериксон, Неда Антонова, Александър Секулов и др. 

В селекцията на „Хермес“ попадат и бестселърови заглавия от нови автори като Ан Наполитано. През 2024 г. ще излязат книгите ѝ „Скъпи Едуард“ и „Здравей, красавице“. „Скъпи Едуард“ се появява на пазара през 2020 г. и оглавява класациите. До този момент правата за превод на книгата са продадени на 26 езика, а в началото на годината се появи и минисериал на Apple по романа с участието на Кони Бритън. Тази трогателна, жизнеутвърждаваща история ни напомня да ценим всеки миг и че човек може да изпитва щастие и да открива красотата и смисъла на живота, дори след като е изгубил всичко.

„Здравей, красавице“ излиза на американския пазар в началото на годината и се превръща във фаворит едновременно и на критиката, и на читателите. Обявен е за книга на годината на „Ню Йорк Таймс Бук Ревю“, „Уошингтън Поуст“, „Тайм“, „Вог“, „Ню Йорк Поуст“ и „Харпърс Базар“. Заема второ място в категория най-добър роман на престижните награди на Goodreads с над 60 000 читателски гласа. Продуцентската компания на Мишел и Барак Обама е закупила правата за телевизионната адаптация на романа, сериалът се очаква по Netflix.

Сред акцентите ни за 2024 г. се нарежда и бестселърът „Двайсет години по-късно“ от Чарли Донли. Той е автор на девет романа, които попадат в американските класации за най-продавани книги. Характерни за стила му са динамиката и непредвидимите сюжети. Наричат го дързък нов писател, който е на път да се превърне в едно от големите имена в света на съспенса (Publishers Weekly).„Италианската балерина“ от Сорая Лейн е бестселър на „Амазон“ и до този момент правата са продадени на 14 езика. На български ще излезе през пролетта. 
 
Актуални заглавия за личностно развитие, бизнес и здравословен начин на живот ще дообогатят разнообразния профил с нехудожествена литература на ИК „Хермес“.

В началото на 2024 г. издателство „Хермес“ ще издаде хитовото заглавие „Заяви намеренията си“ от Рокси Нафуси. Този незаменим наръчник е за всеки, който желае да създаде най-добрата версия на себе си и на живота си. Консултант по личностно развитие и наричана „кралицата на манифестирането“, Рокси Нафуси ще ви покаже как в само седем лесни стъпки да усвоите чудото на манифестирането и да постигнете мечтите си. Независимо дали искате да намерите сродната си душа, да откриете перфектната работа или просто да постигнете вътрешен мир и увереност, тази книга ще ви научи как да го направите в седем изпитани стъпки. Новопридобитите умения ще ви помогнат да отключите собствената си магическа сила и се осмелите да сбъднете и най-смелите си мечти!

През 2024 г. ще излезе и „Заобиколени от енергийни вампири“. В тази книга Томас Ериксон, автор на световния бестселър „Забиколени от идиоти“, описва различните видове енергийни вампири и предлага лесно приложими техники, които да ви помогнат да се справите с изтощителните контакти, независимо дали те ви дебнат на работа, сред приятелите ви или у дома. И най-важното – ще се научите как да управлявате собствените си реакции и да съхранявате енергията си.
 
Сборникът „Смок свири на върба“ е посветен на 100-годишнината от рождението на писателя Георги Божинов. Повечето разкази не са публикувани в книга, печатани са в литературни списания и алманаси. Писани са в различни периоди – от 1937 година до края на 90-те. В сборника те не са подредени хронологично – хронологията едва ли би подсказала нещо за съзряването на писателя. Писателят сякаш се е родил в един монолитен, завършен вид и никакви литературни или социални повеи и „стилове“ не са успели да го отклонят нанякъде или да променят неговия вкус. А неговият вкус е вкусът на България – на горите ѝ, на селата ѝ, на хората ѝ, на летата и зимите ѝ – малко горчив вкус, но упойващ...

Не пропускайте и предстоящите заглавия на Джеймс Патерсън, Нора Робъртс, Сандра Браун, Кристина Кампос, Елси Силвър, Джейн Ан Кренц, Щефани Щал, Лилия Старева и др.

Очаквайте тези и още много други интересни заглавия от ИК „Хермес“!
Продължавайте да споделяте радостта от четенето и през новата година!