page contents Книжен ъгъл: „Три живота седмично“ - новият изкусен трилър от Мишел Бюси
Предоставено от Blogger.

„Три живота седмично“ - новият изкусен трилър от Мишел Бюси

16.1.24

Френският писател ще представи романа си у нас в рамките на „Нощ на четенето“

Един от най-успешните френски автори на криминални романи Мишел Бюси се завръща с най-новия си трилър „Три живота седмично“ (Ентусиаст, превод ), който за пореден път доказва изобретателността и неповторимия стил на писателя. Романът умело показва многообразието на живота – любов, семейни връзки, отмъщение, покаяние, прошка и едно престъпление, чиято мистерия се заплита с всяка следваща страница. Бюси ще гостува в България на 19 и 20 януари 2024 г. по повод литературното събитие „Нощ на четенето“, където ще представи книгата пред българската публика.

Мишел Бюси е автор на 17 криминални бестселъри, от които са продадени над 12 милиона екземпляра в целия свят. Голямата си известност придобива с „Черните лилии“ – най-награждаваният трилър през 2011 г. във Франция, който днес е смятан за съвременна класика. Писателят се отличава с майсторските обрати в сюжетите си, с добре изградените си герои и завладяващите теми, които повдига в романите си. Носител е на множество литературни отличия, сред които Maison de la Presse за книгата си „Un avion sans elle“. През 2017 г. на името на Мишел Бюси е учредена награда, която се присъжда на най-добрите трилъри за годината.

В долината на Мьоз, в сърцето на Ардените, е открито мъртво тяло. Злополука, самоубийство или убийство? В колата на жертвата полицията се натъква на три шофьорски книжки с идентични снимки. Трима мъже, родени в един и същи ден, в три различни града. Разкриването на самоличността на жертвата изправя капитан Кател Марел пред истинска загадка. Водил ли е Рено Дювал… три живота? И кои са Ханс Бернар и Пиер Русо?

Три жени чакат завръщането му. Всяка твърди, че е единствената му любов. Заедно те ще се опитат да разгадаят енигмата на един невъзможен тройствен живот… И няма да се откажат от търсенето на истината, дори да са в опасност. Дори двама мъже с обгорени лица да ги преследват, готови на всичко, за да си отмъстят.

И както във всеки театър на илюзиите, и тук дебнат сенки. Каква тъмна тайна крие миналото? Кой знае истината? Кой манипулира? Кой дърпа конците?

„Всичко е сложно в тази история“, споделят от Culture-Tops. „Мишел Бюси ни предлага зашеметяващ сюжет и деликатно си играе с нервите ни.“

В рамките на „Нощ на четенето“ са планирани три публични събития с участието на френските автори Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие на 19 януари от 18:30 ч. в зала „Славейков“ на Френския институт; на 20 януари от 11:00 ч. в библиотека „Филологии“ към Софийския университет и отново на 20 януари от 16:00 ч. в Книжен център „Гринуич“.