page contents Книжен ъгъл: „Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите
Предоставено от Blogger.

„Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите

19.3.24


Бестселър, препоръчан от Бил Гейтс, излиза на български език


Отличена за най-добра художествена книга през 2022 г. от Goodreads Choice Awards, „Нашето вечно утре“ от американската писателка Габриел Зевин е тук, за да завладее българската публика. Романът, издаван у нас от „Ентусиаст“ (превод Богдана Димитрова), разкрива перфектните светове, които двама души създават, и несъвършената действителност, в която живеят. Изданието доказва своя безапелационен успех, като попада в списъците с най-продавани заглавия на Amazon, New York Times, Sunday Times и списание TIME. Още преди премирата на книгата, след търг с 25 продуцентски компании, Paramount Studios придобиват правата за екранизиране на историята.
До момента са публикувани 10 романа на Габриел Зевин, които са преведени на над 40 езика. С най-новото си заглавие „Нашето вечно утре“ авторката придобива голяма популярност в литературните среди, а известният писател Джон Грийн определя книгата като „абсолютно великолепна“. Зевин получава признание и във филмовото поприще за работата ѝ по лентата „Разговори с други жени“ с участието на Хелена Бонъм Картър и Арън Екхарт, за която има номинация за най-добър дебютен сценарий на Film Independent Spirit Awards.
„Нашето вечно утре“ представлява многопластова история за израстването, себеоткриването и успеха, който променя правилата на играта, за любовта, душевната и физическата болка, от която е невъзможно да се скрием. И за живота, който е просто една нечестна игра.
Две деца се запознават в педиатрична болница в края на 80-те години. Едното придружава сестра си, а другото се възстановява след тежка катастрофа. Дните и месеците минават дълго на такова място, а общата любов на Сам и Сейди към видеоигрите се превръща в споделен свят – на забавление, бягство от реалността и ожесточена конкуренция. Но това време скоро приключва.
Когато двамата се срещат няколко години по-късно, всички тези спомени ги връхлитат. Искрата е моментална и те започват да работят над това, което обичат – да правят игри, които да радват, предизвикват и увличат, и едновременно с това в дигиталните светове намират интимността, която им се изплъзва в реалния живот.
Това е роман за двама души, които се опитват да преодолеят ограниченията на личностите си, за да открият различни форми на любов. Той изследва природата на идентичността, креативността, провала, изкупителните способности на игрите и нуждата да се свързваме: да обичаме и да бъдем обичани.
„Нашето вечно утре“ резонира с мен по лични причини, но мисля, че изследването на Зевин върху партньорството и сътрудничеството си заслужава да бъде прочетено“, споделя Бил Гейтс. „Дори и да сте скептични относно книга за видеоигри, сюжетът в нея представя страхотна метаморфоза на човешката връзка.“