page contents Книжен ъгъл: Защо пощуряха хлапетата по „Дневникът на Мишо”
Предоставено от Blogger.

Защо пощуряха хлапетата по „Дневникът на Мишо”

7.11.16

Първи кросмедиен продукт, създаден по български онлайн сериал

Новият сезон на онлайн сериала „Не така, брат!” стартира на 2 ноември, а успоредно с него излезе и книгата „Дневникът на Мишо” (Сиела), която за броени дни се превърна в хит сред детската публика. Миналия уикенд на среща с автограф по повод излизането на книгата и старта на новия сезон на сериала, се събраха повече от 400 деца, а раздаването на автографи продължи с часове.

За по-малко от шест месеца и в рамките на два сезона историята за младия гений Мишо от уеб сериала „Не така, брат!” постигна забележителни успехи и генерира 10 милиона видео гледания онлайн. Първият тийн уеб сериал в България безспорно е хит сред тийнейджърите, а манията по него вече се пренесе и в книжарниците.

Успоредно със старта на новия сезон „Големият взрив” излезе и книга – „Дневникът на Мишо”, чийто сюжет проследява вълненията на тийнейджъра, който свободно преборва формули, уравнения и научни термини, но още не знае как да спечели сърцето на своя съученичка.

Героите от сериала се срещнаха с фенове, за да отбележат излизането на „Дневникът на Мишо”.  Почти три часа Мишо, Дидо, Беатрис, Ива и Блага раздаваха автографи и широки усмивки+снимки на повече от 400 запалени фенове, които бяха дошли да си поприказват и да се снимат с любимите лица от онлайн сериала.

Междувременно, специалният сезон на „Не така, брат!” с името „Големият взрив” се радва да обещаващ старт и хиляди гледания във Vbox7.com и официалните канали на продукцията. Сезонът включва десет епизода, които онлайн потребителите могат да следят във Vbox7.com всяка сряда, точно в 16:00 ч. до края на годината. Всяка събота по едно специално видео в официалния канал на уеб сериала ще очаква запалените почитатели, а голяма част от темите ще бъдат базирани на текстове от книгата.

„Дневникът на Мишо” е първият кросмедиен продукт, създаден по български онлайн сериал. На страниците на книгата ще намерите множество нови забавни случки с героите от „Не така, брат!”, предадени през погледа на Мишо, както и отговори на важни въпроси като: Как се прави хубава прическа?; Вечен ли е вечният огън?; За какво още може да се използват презервативите?; Как се свалят момичета?; Какви са проблемите на супергероите?