page contents Книжен ъгъл: ИК "Хермес" представя: МИСТЕРИЯТА 2012
Предоставено от Blogger.

ИК "Хермес" представя: МИСТЕРИЯТА 2012

14.10.09


Отнасяй се добре със Земята. 
Тя не ти е дадена от твоите родители - 
взел си я назаем от своите деца.
Индианска мъдрост

Темата за 2012 г. добива все по-голяма популярност. Десетки са книгите и филмите, които разглеждат пророчествата на маите и възможния край на света. Все повече хора убедено твърдят, че само те знаят какво бъдеще ни очаква. Други отиват дори по-далеч: предлагат спасение в идващите мрачни дни. Чуват се множество хипотези, коя от коя по-невероятни и често пъти напълно необосновани.

Дойде ли времето на лъжепророците, описано в Апокалипсиса на Йоан? Как да разграничим добросъвестните изследователи на темата за 2012-а от писачите, спекулиращи с човешките страхове и надежди?

МИСТЕРИЯТА 2012 – ЕДИНСТВОТО НА МНОГОГЛАСИЕТО

Книгата "Мистерията 2012" има амбицията да проучи въпроса задълбочено и всеобхватно. Дадени са становищата на най-големите авторитети по темата за 2012-а. Тя е разгледана от всички възможни ракурси: от космогонията на маите до научната гледна точка, от хипотезите на еколозите до очакванията на политолозите. По темата говорят шамани и суфи, астролози и ясновидци, известни будистки и тантристки учители, учени и представители на бизнеса, духовни учители и видни имена на Ню Ейдж, журналисти, психолози, философи, икономисти... И всички са единодушни: 2012-а е съдбоносна за бъднините на света.


Астрономите потвърждават това, което маите винаги са знаели: на 21 декември 2012 година ще се случи рядко астрономическо явление, което става веднъж на 26 000 години: Земята ще се подреди в една линия със Слънцето и центъра на Галактиката. Това според маите, хопите, индийските Веди и много други пророчества ще ознаменува началото на нова епоха.

Автори на книгата „Мистерията 2012”:

Грег Брейдън – бестселъров автор на „Ню Йорк Таймс”.
Джон Мейджър Дженкинс – един от най-големите авторитети по въпроса за 2012.
Д-р Хосе Аргуелес – специалист в областта на съвременните предсказания на основата на майския календар.
Питър Ръсел - основният интерес на Ръсел е насочен към предизвикателствата на времето , в което живеем.
Ервин Ласло
Д-р Джоана Мейси – еколог
Д-р Луелин Вон- Лий
Д-р Мег Блекбърн Лоузи
Джеймс О`Дий


2012 ИЛИ МОМЕНТЪТ НА ИЗБОРА

Наистина ли наближава краят на един космически цикъл? Ще има ли епоха на просветление, нова стъпка в развитието на човечеството, обръщане на полюсите и дори край на света, какъвто го познаваме? От много години се обсъжда предсказанието в календара на маите, че на тази дата ще настъпи краят на една епоха на Земята. Днес обаче все повече изследователи откриват признаци, че през 2012 година наистина ще се осъществи драматична промяна в историята на нашата планета и светът може би вече няма да е същият. Те смятат, че през тази съдбоносна година човечеството и цялата планета ще получат възможност да еволюират. Вярват, че 2012 година отваря “дверите на възможностите” и предлага шанс за просветление, който не можем да си позволим да пропуснем. Нещо повече, все по-голям брой специалисти не само в духовната, но и в научната сфера пишат за 2012 година и за десетилетието след нея като за време на безпрецедентна и ускорена промяна в състоянието на планетата.

Повечето от авторите в тази книга приемат 2012 година като момент на избор, а не като апокалиптична бомба, която би трябвало да избухне в полунощ на 21 декември 2012 г. Но дали ще има световни катаклизми, или светът ще стане по-добър, ще зависи от това дали човечеството ще осъзнае критичността на положението и ще използва невероятния потенциал, с който е заредена 2012 година.

2012 година вече не е далечен момент в бъдещето, тя е съвсем близо. Ако съществува подходящ момент да изследваме възможностите, които 2012-а открива пред нас, и да се подготвим реално за тях, този момент несъмнено е СЕГА.

Маите изобретяват най-съвършения галактически часовник, познат досега. Те отчитат както галактическото, така и местното време, използвайки система, в която няма пропуснат дори един ден повече от 25 века.


МИСТЕРИЯТА 2012 - предсказания, пророчества и възможности

Книгата МИСТЕРИЯТА 2012 предлага цялата необходима информация за разглеждане на събитието от всеки възможен ъгъл - духовен, икономически, екологичен и научен, за да може читателят сам да прецени дали 2012 година ще завърши с гръм и трясък или с въздишка на облекчение. В нея ще откриете смайващите предсказания и открития на изтъкнати мислители, известни по цял свят в съответната област. Уводът е написан от известния писател Грег Брейдън, чиито творби хвърлят мост между наука и духовност. Самата книга е разделена на 4 части:

Първа част. Календарът и космологията на маите

Тук ще откриете становищата на най-известните изследователи на цивилизацията на маите: Джон Мейджър Дженкинс, Хосе Аргуелес, Карл Йохан Калеман. Всички те са знакови имена в тази област и книгите им са преведени на много езици, включително и на български. Тук в кратки статии резюмират идеите си за пророчествата на маите относно 2012 г.

Нов холивудски филм за 2012-а на известния режисьор Роланд Емерих („Денят на независимостта”, „Годзила”...) ще излезе скоро по кината. Верен на себе си, Холивуд отново ни представя една апокалиптична картина за бъдещето на света. Но това ли ни очаква в действителност?

Втора част. Науката, бизнесът и политиката в контекста на 2012 година

Тук се описват предизвикателствата, пред които е изправен светът днес, като се започне от световните епидемии и екологичните бедствия и се стигне до глобалния срив в икономиката и международните политически обединения. Основният въпрос тук е какви промени трябва да бъдат осъществени на личностно, държавно и международно ниво, за да се избегне пълният хаос през 2012 г. Отново знакови имена - като Ервин Ласло, Джон Питерсън, Джей Уайднър и др., ще изложат своите виждания за бъдещето на планетата.

Трета част. Духовност, знаци и символика, свързани с 2012 година

Често наричат 2012 година началото на новия Златен век. Тук ще се разгледа възможността за глобално просветление, когато усещането за божественото ще се завърне във всекидневието. Ще се разгледат подробно прогнозите за хаос и разпад в годините преди 2012 г. и ще се даде отговор на въпроса, който мнозина си задават: Какво можем да направим във всекидневния си живот, за да се подготвим за предстоящата промяна? Открийте какво ще споделят най-видните футуристи, духовни учители и визионери за настъпващия нов свят. Земята – пустиня или рай? Изборът е наш.

Четвърта част. Новото човечество: еволюцията до 2012 година и след това

Ако 2012 година представлява гребена на срива, погребалния камбанен звън на империите и ирационалния фундаментализъм, неизбежната екологична разплата за системната прекомерна консумация, тя представлява и решителен момент, когато не ни остава друга възможност, освен да търсим лечение и да си сътрудничим, за да намерим път за излизане от хаоса. Точно тук и сега, на прага на катастрофата, съществува истинска възможност да открием, че еволюцията е развивала в нас цялата мъдрост и творчески способности, необходими за преобразяването на човечеството и планетата.

***
Книгата е носител на няколко престижни международни награди: наградата на независимите книгоиздатели за най-добра книга на 2008 г. за нехудожествена литература и наградата „Наутилус” - за книги, които ще променят света.

Виж откъс от книгата