page contents Книжен ъгъл: ИК "Ера" представя: Италианец от Бразилия пише американски трилъри в Лондон
Предоставено от Blogger.

ИК "Ера" представя: Италианец от Бразилия пише американски трилъри в Лондон

21.10.09

Крис Картър. Хамелеонът се завръща

Ало... детектив Хънтър на телефона.– Здравей, Робърт. Имам изненада за теб.
Робърт  се вцепени, едва не изпусна чашата с кафе. Много добре познаваше този металически глас... 
Анонимно телефонно обаждане отвежда полицията до трупа на жена. Детектив Робърт Хънтър е натоварен с разследването на убийството и съвсем скоро разбира, че това не е обикновен случай. На местопрестъплението не са открити никакви улики –единствената следа към личността на извършителя е тялото на жертвата. Тилът й е белязан със странен символ – подписа на убиец, наричан Ангела на смъртта.

Но това е невъзможно, защото преди две години известният престъпник е заловен и екзекутиран. И само шепа хора са виждали неговия знак.Дали пък не се е появил имитатор, получил достъп до отдавна затворените досиета? Някой, който се е добрал до непубликуваните подробности около предишните убийства? Или пък Робърт Хънтър е допуснал грешка?


Брилянтният детектив няма никакви съмнения – Ангела на смъртта се е върнал. И сега го предизвиква с нова серия убийства и жертви, които привидно не са свързани помежду си. Изправен пред най-заплетения си случай досега, Робърт Хънтър безнадеждно търси улика, която ще го отведе до изобретателния престъпник. И се впуска в кошмара с ясното съзнание, че този път няма право да греши.

„Хамелеонът се завръща” влиза в класациите за най-продавани книги във Великобритания, САЩ, Германия, Русия и Италия. Успехът на книгата се дължи на напрегнатото темпо на разказа и напълно неочакваната развръзка.

За автора

Крис Картър е от италиански произход, но е роден в Бразилия. Завършил е психология със специализация по криминално поведение в САЩ. Крис е работил като криминален психолог към полицията. Работата му се състояла в разпити и изучаване на престъпници, сред които масови и серийни убийци с доживотни присъди. Впоследствие Крис се отдава на рок музиката и на писателската кариера. За романите си той използва опита и знанията си от работата с престъпници. В момента Крис живее в Лондон. "Хамелеонът се завръща" (The Crucifix Killer) е първият му роман.

От ИК Ера