page contents Книжен ъгъл: "Ентусиаст" представя: Бойко Борисов и Слави Трифонов в "22 истории със звезди"
Предоставено от Blogger.

"Ентусиаст" представя: Бойко Борисов и Слави Трифонов в "22 истории със звезди"

5.5.10


Слави Трифонов, Бойко Борисов, Тодор Живков, Михаил Горбачов, Бил Клинтън, Андрей Луканов, Камелия, Азис, Евгения Калканджиева, Венета Харизанова, Елена Петрова, Христо Калчев, Росица Иванова.... Това са само част от героите в забавната документална книга „ 22 истории със звезди”. В нея авторът Светослав Пинтев разказва историите, които помнят репортерските му тефтери.
За Светослав Пинтев Любен Дилов-син е категоричен, че „този човек може да накара и противопожарен кран да проговори за  личния си живот”.  Той определя книгата „22 истории със звезди” като наистина „забележително четиво, типично за жанра „из репортерския бележник”, където с чудесно чувство за хумор можем да се разходим наистина в тарапана от звезди, звездички и звездьовци”. Читателите ще се уверят в това, защото историите, които Светослав Пинтев споделя, са не само завладяващи, но и достоверни. А най-забавното е, че той – читателят, ще открие сам себе си сред героите в книгата, коeто ще го накара да се почувства сред свои на място, което е много уютно.

Книгата ще разкрие как:

Бойко Борисов и Слави Трифонов са приятели и разследват заедно  нападение срещу една от адреналинките от „Господари на ефира”.

Репортер нахлува с взлом в дома на Тодор Живков в един часа през нощта, прескачайки оградата.

Андрей Луканов пие водка „Таганка” директно от бутилката насред столичната улица „Стефан Караджа”. Малко след това го прострелват, а двама репортери се вмъкват нелегално в моргата, където попадат на голото му тяло.

Репортери се опитват да снимат убития Илия Павлов, преследвайки ковчега му по столичните улици.

Писателят Христо Калчев нищи силовите групировки, а Евгения Калканджиева създава модната си агенция “Визаж”. Тя се нарежда сред най-красивите момичета в света, но у нас я пребиват жестоко.

Читателите ще научат още:

Как красивата актриса Елена Петрова по чудо се спаси от чудовищния атентат срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година.

Как на 25 декември 1998 година самият Дядо Коледа влиза при премиера Иван Костов със сурвачка за 5000 лева. Охраната не го проверява за оръжие, а министър-председателят остава с широко отворена уста, когато разбира, че добрият старец всъщност е преоблечен репортер.

Втората глава е посветена на Бойко Борисов, но най-много страници Светослав Пинтев отделя за историите със Слави Трифонов.  Защо, става ясно в книгата.

Авторът не се задоволява само с родните звезди и е включил двама от най-значимите световни лидери.  Читателите ще станат свидетели как репортери преследват президента на САЩ Бил Клинтън по софийските улици, а с Михаил Горбачов Пинтев се сблъсква на входа на bTV.

За автора

Журналистът Светослав Пинтев е работил повече от петнадесет години във вестник “Нощен труд”, а към днешна дата във вестник “Монитор”. Завършил е българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”.

Пише основно за популярните българи и техните тайни, но нощните дежурства често са го сблъсквали с кървави разстрели, невероятни екшъни, ченгета, престъпници, политици.

Истинската слабост на Светльо Пинтев са шарените репортажи, на които е цар. Те са за археолози, иманяри, нестинари, рокери, кришнари, пазари, нелегални залагания, гларуси, търсачи на алтернативни форми на живот, комуни за наркомани. Благодарен е, че работата го е срещала с изумителни хора от народа – овчар, които сам  е построил църква; мъж, който си направил самолет и сега лети с него... Много са, за 22 от тях разказва в настоящата си книга, а за другите обещава да разкаже в следващите.