page contents Книжен ъгъл: "Обсидиан" представя: "Написано на челото ми" от Нафиса Хаджи
Предоставено от Blogger.

"Обсидиан" представя: "Написано на челото ми" от Нафиса Хаджи

23.6.10

Историята на три поколения, която се развива на три континента. Традиция и модерно се преплитат в колоритен, любопитен и екзотичен роман - сложна и многопластова картина на живота на модерната жена, която прехвърля континенти, поколения и религиозни предразсъдъци.

Сайра Кадер живее спокойно и щастливо в Калифорния със семейството си, пристигнало от Индия преди години. Но отношението на американската тийнейджърка към родителите й рязко се променя, след като на сватба на роднини в Карачи се натъква на дълбоко скрити тайни и лъжи.
Именно те са разделили близките й в миналото по начин, напомнящ разделянето на Индия и Пакистан през 1947 г.

Сайра разбира, че дядо й е участвал редом с Ганди в борбата за независимост, и решава да тръгне по пътя му. Вместо да се омъжи рано като сестра си, тя продължава да учи и става известен военен кореспондент. Един трагичен инцидент след атентатите в Ню Йорк я принуждава да направи избор между безкрайните пътувания и по-традиционното (и може би по-желано) спокойно съществуване у дома.

Нафиса Хаджи е с индо-пакистански произход, родена и отраснала в Лос Анжелис. Когато е дете, семейството й се връща към корените си, но след година решават окончателно да останат в Съединените американски щати. Това е първият й роман.