page contents Книжен ъгъл: "Жанет 45" представя: "Красивата версия" на Дончо Цончев
Предоставено от Blogger.

"Жанет 45" представя: "Красивата версия" на Дончо Цончев

21.7.10


Дълбоко съм убеден, че към всяко нещо съществуват поне сто ракурса и толкова версии. Аз съм за красивата версия. Тя се ражда от разума и доброто. Това ме прави щастлив и ме осмисля по някакъв начин. Понякога си въобразявам, че тъкмо тук е отговорът на въпроса, защо ми върви, с каквото и да се захвана.

Няма нормален човек, който да не иска красивата версия – за себе си, но и за околните.
Лошото няма какво да го търся, то само ни намира, но търся доброто - красивата версия. Сега правя един сборник с това заглавие - много му се надявам - „Красивата версия". Това сподели писателят Дончо Цончев, получавайки наградата "Златен век" през месец май 2010 г.

Дончо Цончев е роден на 27.07.1933 г. в гр. Левски. Завършва геология в Софийския университет. Публикува в периодиката от 1956 г. Неговите герои – спортисти, геолози, рибари, ловци, работници – са свързани пряко с начина му на живот.

Пише за природата и света на животните, както и детско-юношеска проза. Автор на разкази, новели, повести, драми, по-известните от които са: "Мъже без вратовръзки", "Роман на колелета" , "Червени слонове", "Опасни типове", "Почти любовна история", "Принцовете", "Ако можехме да ги чуем", "Звезден прах", "Къщата на песните" и др.

Kнигата ще излезе на пазара на 22.07.2010 г., а премиерата й е насрочена за 27 юли (рождения ден на автора) в Националния дворец на културата, зала 7 от 18.30 ч.