page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: "Един ден, един живот" от Никълъс Спаркс
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: "Един ден, един живот" от Никълъс Спаркс

19.7.10

Дългоочакваното продължение на „Тетрадката”

Авторът на „С дъх на канела” и „Последна песен” Никълъс Спаркс поднася още една история за изкуплението, стремежа към промяна и преоткритата любов.

След трийсет години Уилсън Луис осъзнава, че романтиката отдавна отсъства в брака му с Джейн – дъщеря на любимите герои от „Тетрадката” Али и Ноа Калхун. Съпругата му вече не го обича и вината за това е само негова. Уилсън е забравил годишнината от сватбата им. И сякаш това е последният удар в дълъг наниз от неволни грешки...


Уилсън винаги е бил отдаден на адвокатската си кариера и никога не е умеел да изразява емоциите си. Но сега е готов да направи и невъзможното, за да завоюва отново голямата си любов. Негов довереник и съветник по въпросите на сърцето става Ноа. С негова помощ Уилсън подготвя изкусен план, с който да възроди брака си с Джейн.

Точно тогава най-голямата дъщеря в семейството съобщава, че след седмица ще се омъжва. За Джейн това е идеалният повод да организира сватбата, за която винаги е мечтала. За Уилсън – перфектната възможност да осъществи романтичния си план. А разтърсващата любовна история на Ноа и Али ще бъде неговият пътеводител към сърцето на жената, която винаги е обичал...

Никълъс Спаркс обича да разказва необикновени истории на обикновени хора. Дългоочакваното продължение на „Тетрадката” носи допълнителни подробности  за половинвековната любовна история на Ноа и Али Калхун.

„Един ден, един живот” е вдъхновена от няколко двойки, които авторът познава добре. А действието се развива в Ню Бърн, Северна Каролина – мястото, където самият Никълъс живее.


За автора

Никълъс Спаркс е сред най-продаваните американски автори в света. Само в САЩ тиражите на книгите му надхвърлят 31 милиона екземпляра, а романите му са преведени на повече от 35 езика.  С шумен успех са приети филмите по романите „Тетрадката”, „Нощи в Роданте”, „Последна песен” и „С дъх на канела”.

Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато през 1985 г. решава да се посвети изцяло на писането.

Критици и читатели обръщат внимание на неговите книги, а продажбите на бестселърите му са достатъчно красноречиви: продадените екземпляри на „Писмо в бутилка” са на стойност над 118 милиона долара, а на „Тетрадката” – над 115 милиона долара.

Освен че е майстор на перото, Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.