page contents Книжен ъгъл: Книги за август
Предоставено от Blogger.

Книги за август

6.8.10

Невинна като грях. Елизабет Лоуел

Кайла Шоу води финансовите дела на богати и влиятелни хора. Когато съпругата на брокера Андре Бъртън й нарежда да извърши банков трансфер на милиони долари с неизяснен произход, финансистката разбира, че става въпрос за пране на пари. Кайла отказва да съдейства, но Бъртън я заплашват, а малко по-късно е нападната в имението им. За неин късмет, непознат мъж я спасява от похитителя.

Години наред Ранд Маккрий живее с мисълта как да отмъсти на Сибиреца – човека, убил неговия брат близнак. От „Сейнт Килда” му предоставят шанса да се изправи срещу трафиканта на оръжие, който сега има нова самоличност – Андре Бъртън. Ранд трябва да идентифицира престъпника, като влезе под прикритие на частно парти в дома му. Там той случайно предотвратява опит за отвличане на млада жена. Тя се оказва личният банкер на Бъртън и неочаквано в нейно лице той открива съюзник, който също горещо желае разобличаването на престъпника.

Писателката е добре позната на българските читатели с романите си „Да бягаш от страх”, „Смърт посред бял ден”, „Седемте гряха”, „Никога не е късно да умреш”, „Неподходящ заложник” и „Цената на измамата”. Следващата книга, която ИК „Хермес” предлага на всички почитатели на заплетените интриги, романтиката и изпепеляващата страст,  е  „Невинна като грях”. Романът е  поредното доказателство, че Елизабет Лоуел е Царицата на блестящия романтичен съспенс.

Скрита власт. Стив Мартини

Влиятелен политик със странния прякор „Стария синоптик” мечтае от години да ликвидира с един удар статуквото във Вашингтон. Сега е намерил парите, идеалното оръжие и професионалиста, който знае как да го използва. Както и перфектната мишена. Последиците от този акт ще променят Америка завинаги.

Адвокатът Пол Мадриани още се възстановява от травмите, получени по време на терористичен атентат във военната база в Коронадо, Калифорния, на който е станал неволен свидетел. Федералните власти го притискат да не дава публичност на случая. Проблемът се усложнява още повече от появата на чаровната и непримирима към насилието Джослин Коул, която се бори по всички възможни начини да предотврати възможността за подобни инциденти в бъдеще. Но името на Пол Мадриани се свързва и с убийството на млад сътрудник на известен сенатор, а извършителят – наемен убиец, познат на полицията като „Мексикутора” – определено няма да се спре пред нищо, за да постигне мечтаното отмъщение.

Когато става ясно, че той и Стария синоптик са обединили силите си, за да въвлекат столицата, а и цялата страна в един ужасяващ водовъртеж на ужас и страдание, Пол Мадриани и приятелите му трябва да действат много бързо, за да разобличат и унищожат смъртоносно опасната „скрита власт”.

Обичай този, с когото си. Емили Гифин

„Направих ли правилния избор?” – този въпрос неизменно си задава всяка омъжена жена. Това е история, която обяснява защо обичаме тези, които сме избрали да обичаме. История и за това защо не можем да забравим онези, които не са подходящи за нас. Изкушена от примамливо предложение за работа, което би дало тласък на кариерата й, Елън се изправя пред предизвикателството да работи съвместно с Лио. Мъжът, с когото е имала изпепеляваща и страстна, но изпълнена с разочарования интимна връзка. Мъжът, когото не може да забрави. Какво се случва, когато Елън и Лио се засичат в един дълъг самолетен полет и всичко се променя...

Емили Гифин е родена през 1970 г. е завършила университета „Уейк Форест“, а впоследствие и право в Университета „Вирджиния”. Практикувала е право около четири години, преди да се отдаде на писателска кариера. Дебютният й роман „Нещо назаем” излиза през 2004 г. и става бестселър на New York Times. Следват още три също много успешни романа – „Нещо синьо“, „Нещо ново“ и  „Обичай този, с когото си“. На 11 март 2010г. излиза последната книга на авторката „Heart of the Matter“.