page contents Книжен ъгъл: Английската съперничка
Предоставено от Blogger.

Английската съперничка

6.9.10

ИК "Хермес" представя "Тъмно минало" на Уна-Мери Паркър

Уна-Мери Паркър е единствената англичанка, която може да се мери по тиражи и популярност с отвъдокеанските си колежки Сандра Браун и Даниел Стийл. Написала е над двадесет романа, благодарение на които  печели международно признание. Сред почитателите й има и кралски особи.

Първият световен бестселър на Уна-Мери Паркър –  „Богатства”, е преведен на много езици, в това число и на китайски. Подобна съдба имат и „Скандали”, „Забранени чувства”, „Греховно удоволствие”, „Опасно предложение”, „Дворцова афера”, „Среднощни тайни”, трилогията „Сестрите Гранвил”, „Само най-доброто” „Тайните на Алексия” и др.


Във Великобритания Уна-Мери е известна не само като писателка, но и като кралски биограф – експерт по всичко, свързано с живота на кралските семейства и аристократичните кръгове в Европа. Тя завършва връзки с обществеността , след което  навлиза в дебрите на журналистиката. Уна- Мери Паркър има  над десетгодишен опит във вестниците Дейли Мейл и Ивнинг Стандарт. Била е и редактор за списание Татлър. След време тази ù практика, както и честите ù посещения на баловете и коктейлите на богатите и известните, стават извор на сюжети за неустоимите й романи.

Радушното приемане на всеки неин роман доказва шеговитото твърдение, че Уна-Мери Паркър сякаш е омъжена за успеха. Писателката си спечели много верни читатели и у нас. Сега ИК „Хермес” представя новата книга на Уна-Мери Паркър – „Тъмно минало”.

За книгата:

Когато дебютантката Катрин Брокълхърст и разведеният маркиз Никълъс Абингдън се запознават на прием, между тях пламва любов от пръв поглед. Скоро годежът им е обявен и във висшето общество се изказват скептични прогнози за бъдещето на брака им. Въпреки всеобщото неодобрение, Никълъс и Катрин живеят в пълна хармония и разбирателство. Щастието им обаче не продължава дълго.

В гората на имението на Абингдън е намерен трупът на момиченце, изчезнало преди двайсет години. Полицията започва разследване, а в пресата излизат материали, в които се намеква за вината на Никълъс Абингдън. Твърдо убедена в невинността на съпруга си, младата маркиза го подкрепя, но скандалът неминуемо се отразява зле на семейството. Катрин живее в почти пълна изолация и ежедневно е обект на злобните нападки на свекърва си.

Ситуацията се влошава, когато оръжието на престъплението е намерено и маркиз Абингдън е арестуван. Но неочаквано наяве ще излязат дълго пазени тайни, които ще преобърнат хода на разследването.