page contents Книжен ъгъл: „Еднорог" представя „Аз съм Ози"
Предоставено от Blogger.

„Еднорог" представя „Аз съм Ози"

21.9.10

Фронтменът на "Блек Сабат" Ози Озбърн проговаря откровено в автобиографията си, озаглавена простичко „Аз съм Ози". „Голяма част от историята ми няма да звучи приятно. Вършил съм много лоши работи навремето. Да, тъмната страна винаги ме е привличала. Но аз не съм дяволът. Аз съм просто Джон Озбърн, хлапето от работническия квартал, което напусна работата си във фабриката и реши да го удари на купон", обяснява в книгата си музикантът със звезда в „Алеята на славата".
Лидерът на "Блек Сабат", с албуми, продавани в тиражи, надхвърлящи стотици милиони, разказва и за обратната страна на известността. Тонът на автора е обезоръжаващо откровен, може би дори неочаквано сърдечен и открит за личност с такъв мрачен имидж. Историята на живота му буди удивление, а понякога и искрен смях. "Аз съм Ози" е книга, адресирана не само до почитателите на „Блек Сабат" и хард рока, но и до представителите на всички поколения - и младите, и по-възрастните, чиито спомени ще ги върнат към рок-сцената на Англия, от славата на шейсетте години, та чак до наши дни.

„Еднорог" представя „Аз съм Ози" като част от биографичните издания, готвени от издателството. Следващата книга на „Еднорог" от този жанр е ориентирана към широка публика. На българските читатели ще бъде представена автобиография на сър Шон Конъри „Да бъдеш шотландец". В нея той представя не само собствения си живот и кариера, но и културата на родната си Шотландия. В началото на годината беше издадена пък илюстрована биография на най-скъпоплатения актьор в Холивуд в момента - Джони Деп.

1 коментара:

nana каза...

Е, излиза ,че всеки пази в себе си ,това детското.Не си го давам за нищо на света.Ако ще и на филе да ме сушите.То си е вътре в мен.А работата се върши с мерак, не с калъп