page contents Книжен ъгъл: "Унискорп" представя: "Фантасмагория" от Джулия Брус
Предоставено от Blogger.

"Унискорп" представя: "Фантасмагория" от Джулия Брус

18.10.10


Добре дошли в света на страшилищата, магиите, ужасяващите същества и страховитите истории! Подгответе се за незабравимо пътешествие в свят, населен с дракони, вампири, феи, елфи, духове, върколаци, вещици, магьосници и всякакви видове чудовища и човекоподобни същества. Пътешествието обаче не е за хора със слаби сърца!

Илюстрованият енциклопедичен атлас „Фантасмагория” ще ви въведе в едно измерение, познато най-вече от вълшебните приказки, митовете и легендите. От хилядолетия хората от цял свят са  били очаровани и привлечени от свръхестествени сили и са се опитвали да ги разберат. На страниците на енциклопедията ще се срещнете с едни от най-удивителните създания на света: някои са хуманоиди, други – богоподобни, трети – истински дяволи. Ще научите как да мумифицирате тяло; ще се запознаете с позволени и непозволени ритуали; ще разберете как да разпознавате вещиците и магьосниците.

„Фантасмагория” ще ви даде и практични съвети като как да се справите с върколаци, как да разпознаете човек, обсебен от демони, и какво да правите, ако пакостлив таласъм се настани в дома ви. Всяка част от книгата започва с карта, която показва местоположението на някои от най-значимите създания, а в края на книгата ще откриете речник, допълнителна литература по темата и интересни уеб-сайтове, където бихте могли да продължите със своите проучвания.

„Фантасмагория” е забавно-образователно четиво за невероятни, омагьосани, приказни и злокобни създания и разказва историите, които са ги направили известни - от древни легенди и народните приказки до съвременни филми. Вижте драмата на кръвожадните същества, променящите формата си демони и огромните морски чудовища, оживели в снимки, илюстрации и рисунки. Не пропускайте да прочетете любими приказки за феи, змейове, омагьосани принцове и принцеси и любопитни факти, подправени с доза странност и красота, а понякога  дори с пълен абсурд.

Джулия Брус е написала множество книги за деца и тийнейджъри по история и популярни науки. За първи път интересът й към легендарните чудовища се разпалва, когато 9-годишна отива на почивка край Лох Нес и вижда нещо във водата... Дълги години е работила в Природонаучния музей в Лондон. Днес живее в Оксфорд със семейството си и феите в дъното на градината й.