page contents Книжен ъгъл: Пускат „FaceБуки“, извива се опашка
Предоставено от Blogger.

Пускат „FaceБуки“, извива се опашка

17.10.10

Около 30 минути преди официално обявения час, почитателите на Дилов вече бяха сформирали внушителна опашка. Тя стана двойно по-голяма, когато дойде време за автографи след кратката официална част. Специално за присъстващите Любен Дилов-син прочете любимите си постинги от книгата. Тя излезе в деня на официалната премиера.
Авторът определи „FaceБуки“ като свой емоционално-присмехулен и често скандален фейсбук дневник. „Всъщност не знам дали това е моят живот... Но факт е, че често настроението, което съм се опитал да предизвикам с един постинг, ме настига със същата съдбовност, която преследва онзи стар абориген от притчата... Нему подарили нов бумеранг и той три пъти губел съзнание, опитвайки да си изхвърли стария“, сподели Дилов пред гостите.

По време на събитието Дилов дойде с най-специалната си риза. „Освен, че е много специална за мен, тази риза е християндемократическа. Ако имаш две ризи, дай едната на ближния си, но моята е просто с двойна яка и заблуждава, че са две“, развесели присъстващите авторът. Любен Дилов-син е с тази риза и на снимките от специалната фотосесия на Венета Тилева, направена за книгата.

Срещата с читатели се сля със срещата с приятели, която се проведе малко по-късно в клуб „Ялта“. Сред официалните гости на партито бяха Чавдар Чернев-Генерала, издателят на QM Media Кристияна Великова, Янчо Таков, депутатът Ваньо Шарков, спортният журналист Радослав Янкулов, водещата на сутрешния блок на БНТ Александра Гюзелева, журналистът Иван Бакалов, Евгени Минчев, Деси Тенекеджиева, певицата Светла Иванова, Мис България Свят 2001 - Таня Карабелова, актрисата Теодора Духовникова и много други известни личности, приятели и почитатели на Дилов.


Книгата „FaceБуки“ от Любен Дилов-син излезе на книжния пазар на 14 октомври, четвъртък, в два варианта - с твърда и мека подвързия. В нея като истински колекционер и провокатор на настроения Дилов събира постинги и реплики от глобалната социална мрежа. „Сюжетът“ се развива в рамките на една календарна година на личната му страница във Facebook. Така от една обикновена „стена“ за съобщения, Luben Dilov-junior се превръща в любимо място за над 15 000 абонати с 40 000 уникални посещения дневно.