page contents Книжен ъгъл: Отново "Любовна история" + видео
Предоставено от Blogger.

Отново "Любовна история" + видео

22.12.10

Той е Оливър Барет IV, хокейна звезда, възпитаник на „Харвард”, от богато англосаксонско семейство и с предстояща бляскава кариера в правото.

Тя е Джени Кавалиери, остроумно момиче със скромен италиански произход, което учи музика в колежа „Радклиф”.

Наглед те нямат нищо общо помежду си, но между тях пламва любов, която е готова да устои на всичко... Макар да е обречена да свърши твърде рано. Любов, която ще отеква дълго в сърцето ви.


В края на 60-те години Ерик Сийгъл, син на равин и възпитаник на „Харвард”, написва романтичен сценарий за двама млади студенти, който обаче не успява да продаде в киното.

Посъветван от един литературен агент, той преработва историята в роман, който скоро се превръща в един от най-големите феномени в американската литература.


„Любовна история” веднага оглавява класацията на „Ню Йорк Таймс” и става най-продаваната книга на годината, преведена на 33 езика и продадена в 35-милионен тираж.

Едва тогава Холивуд разбира грешката си и не след дълго се появява едноименният филм, който заема челно място в американския боксофис.

Сийгъл написва още много прекрасни романи, но нито един от тях не достига славата на неговата дебютна творба. Писателят умира на 17 януари 2010 г. и това издание на „Пергамент прес”е посветено на годишнината от смъртта му.

1 коментара:

nana каза...

Не е така.Уверих се, повярвах че може да потърсиш и да откриеш по-съвършен вариант.За мое учудване ,открих .Но той е още в началото си.Развитието се очаква.Само предчувствам нещо колосално.Не зная кога , но зная точно с кого.