page contents Книжен ъгъл: "Хермес" представя: "Почти женени" от Джейн Костело
Предоставено от Blogger.

"Хермес" представя: "Почти женени" от Джейн Костело

15.12.10

"Най-добра романтична комедия" за 2010 г.

Младоженецът изоставя Зоуи пред олтара - пред очите на всички роднини и приятели. Тя не може да понесе унижението и решава да замине за Америка, където започва работа като бавачка на петгодишната Руби и по-малкия й брат Сам.

От самото начало Зоуи се сближава с децата, но общуването с баща им се оказва доста по-трудно. След трагичната смърт на съпругата му Раян се е затворил в себе си и се държи резервирано дори с децата си.
Въпреки това, англичанката изпитва силно привличане към него и прави всичко възможно да го впечатли. Макар да изпада в редица комични ситуации в опитите си да го съблазни, Зоуи успява да спечели сърцето на Раян с неподправения си чар и чувство за хумор.

Доволна от живота си в Америка, бавачката чувства, че вече се е отърсила от болезнените спомени. Точно тогава тя открива, че човек трудно може да избяга от миналото. Бившият й годеник я моли да се върне при него и Зоуи трябва да направи своя избор.

„Почти женени”  печели престижния приз „Най-добра романтична комедия” през 2010 г., присъден от Асоциацията на романтичните писателки. Младата писателка е много горда с тази награда, защото победителят се излъчва след гласуване, проведено не само сред читатели, но и сред най-изтъкнатите писателки на дамски четива.

Третият роман на Джейн Костело излезе преди няколко месеца и веднага попадна в челната десетка на най-продаваните книги във Великобритания. Макар и все още млада писателка, Джейн Костело е на път да се нареди до големите имена в жанра на дамските четива. Книгите й се издават в 11 страни, всяко следващо заглавие печели нови верни почитатели на авторката, които определят романите й като комбинация между стила и остроумието на Софи Кинсела и романтиката на Сесилия Ахърн.

Виж още: Джейн Костело: Радвам се, че книгите ми карат хората да се смеят на глас.

1 коментара:

nana каза...

Ето още едно потвърждение, че няма нищо ново под слънцето-само добре забравено старо.А и ние си живеем така.Само дето не може да те погля и погледна в очите...толкова е тъжно.