page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: Стефан Кисьов и "Тайната на рицаря Капулети"
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: Стефан Кисьов и "Тайната на рицаря Капулети"

14.2.11

Ромео и Жулиета - най-великата любовна история с нови детайли и неочаквана развръзка

Легендата за трагичната любов между Ромео и Жулиета води началото си от стара италианска приказка и мнозина са творците, изкушени да я преразкажат.

Стефан Кисьов, един от талантливите съвременни разказвачи, пътува до Италия, прави щателно проучване в библиотеки и музеи и представя вечната любовна история с нови детайли и неочаквана развръзка.


Монтеки и Капулети – двама рицари в Светите земи, намират златен свитък с текст на староарамейски. Кому се пада той? В дуел за ценната находка Монтеки загива от оръжието на бойния си другар...

Години по-късно, на смъртния си одър Капулети изповядва на отец Лоренцо греха си, станал причина за нестихващата омраза между двата рода. Но златният свитък крие много по-страшна тайна, която излага на риск бъдещето на християнството.

Междувременно отецът е въвлечен в невъзможната любов на Ромео Монтеки и Жулиета Капулети. А свитъкът ще се окаже единственото спасение за обречената им връзка.

Каква всъщност е съдбата на двамата влюбени, разкрита ли е древната тайна – тези мистерии са биещият нерв на този вълнуващ роман. Истинско приключение в Ренесансова Италия – с цялата й пищност и разгул, с възхода и падението на нравите...

За автора

Стефан Кисьов е автор на 60 разказа и няколко романа, между които „Никъде нищо”, „Твоето име е жена”, „Воайорът и квартирантката”. За „Екзекуторът", 2004г., получава голямата награда на фондация „ВИК" за български роман на годината.