page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: "Шпиони за продан" от Ноа Бойд
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: "Шпиони за продан" от Ноа Бойд

2.5.11

След оттеглянето си от ФБР Стив Вейл се е отдал на спокойния живот на зидар. Завръщането на служба не влиза в неговите планове, защото подчинението и спазването на устава не влиза в неговите приоритети.

Вейл пристига във Вашингтон, за да отпразнува Нова година, но федералните отново имат нужда от услугите му. Директорът на ФБР се обръща към него с молба да се включи във важно шпионско разследване. Той е единственият способен да разгадае мистериозен низ от скрити кодове в сложна международна конспирация.

Но с разгадаването на всеки следващ шифър, оставен от анонимния източник на ФБР, Вейл разбира, че случаят е много по-сложен и заплетен, отколкото изглежда. След всяка решена загадка следва друга, водеща във все по-опасна посока. А всеки път щом Вейл се доближи до истината, заподозрените двойни агенти умират преди да успеят да проговорят...
Когато в центъра на шпионския пъзел се оказват високопоставени служители на ФБР, сред които е и заместник–помощник-директор Кейт Банън, възможностите пред Вейл се изчерпват. Времето играе в полза на мистериозните врагове, а без да подозира той е попаднал в техния капан. Дали ще успее да се измъкне и да ги изобличи зависи само от него...

За автора:
Ноа Бойд е псевдоним на бивш топ агент на ФБР. Цели двайсет години той е издирвал серийни убийци и също като своя герой Стив Вейл е имал конфликт с началниците си. Причината за сблъсъка е, че Бойд е автор на книга, в която се изобличават слабостите на ФБР. Авторът живее в Нова Англия и в свободното си време пише книги и работи по стари неразкрити случаи. Още с дебютния си роман „Агент назаем” Ноа Бойд се нарежда в съзвездието на Харлан Коубън, Лий Чайлд, Винс Флин, Брад Тор и Робърт Крейс.