page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: Нови срещи с Еркюл Поаро и г-ца Марпъл
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: Нови срещи с Еркюл Поаро и г-ца Марпъл

14.6.11

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.

Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

Преди да се оттегли и да се отдаде на градинарството, Еркюл Поаро поема 12 внимателно подбрани разследвания. „Подвизите на Еркюл” е сборник с разкази, в който са събрани част от най-заплетените случаи на емблематичния детектив.
Тъй като името Еркюл означава Херкулес, приятел на Поаро го предизвиква да извърши своите 12 подвига, съответстващи на подвизите на античния герой. А детективът отново ни впечатлява с изключителния си ум, на който не може да се опре нито една загадка.
„Смърт в Лимсток” - жителите на тихото английско градче Лимсток са потресени от ужасяващото самоубийство на мис Симингтън. Но това е само началото. Оказва се, че тя е била изнудвана, а скоро и други хора получават заплашителни писма. Когато откриват и втори труп, Скотланд ярд изпраща детектив, който да разследва случая. Но резултати няма... докато съпругата на местния свещеник не призовава на помощ госпожица Марпъл.