page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: "Оръжието на тамплиерите" от Реймънд Хури
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: "Оръжието на тамплиерите" от Реймънд Хури

2.7.11

Очакваното продължение на "Последният тамплиер"

325 г. Император Константин нарежда на своя духовен наставник Хозий да изгори древни текстове, които противоречат на християнските догми, приети от Никейския събор. За пръв и последен път Хозий не изпълнява заповед на господаря си. Той скрива ръкописите в подземията на византийската столица.


1203 г. Докато алчните рицари от Четвъртия кръстоносен поход обсаждат Константинопол, група тамплиери проникват в императорската библиотека. Тяхната цел – секретни ръкописи, които в никакъв случай не трябва да попадат в ръцете на кръстоносците. Тамплиерите успяват да ги изнесат от обсадения град.

1310 г. Рицарят тамплиер Конрад от Триполи попада на безценен документ. Католическата църква го пази в дълбока тайна. Ако излезе наяве, той ще подкопае основите на вярата.

В наши дни. Регистърът на тамплиерите е похитен от архивите на Ватикана. На следващия ден италиански авиослужител е изхвърлен от борда на частен самолет. Няколко часа по-късно пламва патриаршеската библиотека в Истанбул. Археоложката Тес Чайкин е отвлечена и затворена в багажника на кола бомба в Рим.

Агентът от ФБР Шон Райли посещава Вечния град в опит да спаси живота на  любимата си. Регистърът на тамплиерите е ключът към нейната свобода. Един опасен мъж желае находката, за да я използва за зловещо отмъщение, което ще застраши не само християнството. Дали двамата преследват една и съща цел? Има ли връзка между отвличането на Тес и пожара в библиотеката? Изходът от тази надпревара може завинаги да промени хода на историята...

За автора:

Реймънд Хури е безспорно явление в литературния свят. През 2001 г. американско издателство предлага 1 000 000 долара на автора, за да смекчи нападките срещу църквата. Той отказва. Две години след като "Шифърът на Леонардо" от Дан Браун предизвиква световен фурор, "Последният тамплиер" е продаден в над 50 държави. Романът става бестселър и достига милионни тиражи. Заснет е минисериал в 2 части с Мира Сорвино и Виктор Гербър в главните роли. Дългоочакваното продължение на култовия трилър - „Оръжието на тамплиерите”, е орисано на същия успех!