page contents Книжен ъгъл: „Една женска усмивка“ изпраща читатели до Париж
Предоставено от Blogger.

„Една женска усмивка“ изпраща читатели до Париж

5.7.11

„Ентусиаст“ издава любовния роман на Никола Баро

Красиви жени, изпепеляваща любов, хубави книги, превъзходни ястия, забавни и странни срещи, неочаквани случайности – това са част от темите, на които това лято читателите ще могат да се насладят с горещия роман на френския писател Никола Баро – „Една женска усмивка“. Романът с лекота пренася читателя във френския свят и разкрива вълнуващия живот на Париж и издателския бранш.

Книгата излиза в началото на юли, а всеки екземпляр ще се тиражира с уникален код, който може да донесе на читателите много приятни изненади. Един от всички, регистрирали своя код на paris.bookzone.bg до 31 август 2011 г. може да спечели голямата награда - екскурзия за двама до Париж, където се развива действието в романа, а десетима от тях - стилен книжен аксесоар.

Нищо в човешкия живот не е случайно! Главната героиня на Никола Баро от „Една женска усмивка” - младата и симпатична парижанка Орели Бреден, е напълно убедена в това. Тя е малко интровертна, запалена по гастрономията и е собственичка на уютното ресторантче „Времето на зрелите череши“, което наследява след смъртта на баща си. В един дъждовен ноемврийски ден тя се чувства по-нещастна отвсякога, защото приятелят й я напуска след двегодишна връзка с кратка бележка. В опит да избяга от тъгата си, Орели се озовава ненадейно в една книжарница и в ръцете й попада книгата Една женска усмивка. Орели изненадана вижда едно изречение, което описва съвсем ясно нея и нейния ресторант.

Орели прочита книгата на един дъх и осъзнава, че тя и ресторантът й са главни действащи лица в тази книга. Тя решава, че това не може да бъде случайност. Писателят или я познава, или е бил вече във Времето на зрелите череши. От този момент нататък Орели е обсебена от идеята на всяка цена да се срещне с автора на романа, който й вдъхва нов живот - Робърт Милър, за да разплете мистерията. Оказва се обаче, че най-трудното нещо е да се срещне с него – странен англичанин, който пише на френски и обича Париж. Орели обаче не се отказва. Един ден тя получава писмо от писателя, но последвалата среща е много изненадваща, защото вместо Робърт Милър се появява друг човек, когото тя познава.

Героите на Никола Баро са изключително очарователни персонажи. Авторът ги описва толкова истински, все едно са реални хора, които можем да срещнем всеки момент зад ъгъла.  Книгата пренася читателя право в сърцето на Париж и му предоставя възможност да усети отблизо неговата атмосферата. Романът е наситен с много емоционални моменти и разкрива толкова красива  любов, че историята не оставя никого безразличен. Никола Баро „сервира“ на читателите най-очарователния любовен роман на годината.

За Никола Баро

Никола Баро е роден през 1980 г. в Париж. Следва Романска филология и История в Сорбоната. Работи в книжарница на Левия бряг на Сена. Автор е на други два романа, пожънали огромен успех в Германия – „Жената на моя живот“ и „Ще ме намериш на край света“. Третият му роман „Една женска усмивка“ е с продадени права в Италия и Испания. Книгата е в класацията за бестселъри на сп. „Шпигел“.