page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: Още две срещи с Агата Кристи
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: Още две срещи с Агата Кристи

19.9.11

Великата четворка

Брилянтен китаец, американски милионер, гениална „фатална” французойка и един неуловим майстор на маскировката. Те са „Великата четворка”. Заедно замислят идеалното престъпление. Изумителна конспирация, която шокира дори и Еркюл Поаро. Този заплетен случай може да се окаже последен за ненадминатия детектив...
Романът е издаден за първи път през 1927 година. Структурата на книгата е различна от тази на повечето романи на Агата Кристи. Първоначално тя е публикувала серия от разкази, които по-късно е обединила във „Великата четворка”.

Злото е на път

Томи и Тапънс Бересфорд посещават леля си Ейда в старчески дом. Двамата са изненадани, че такова скучно и спокойно място се е превърнало в сцена на изключително мистериозни събития. Една от обитателките твърди, че нещо страшно се крие зад камината. Когато Ейда загива при неизяснени обстоятелства, съпрузите започват разследване, което ще ги доведе до ужасяващи разкрития. А Тапънс се изправя пред неподозирана опасност, за да разобличи злосторника.
Романът е публикуван през 1968 година. Заглавието е вдъхновено от драмата на Шекспир „Макбет”.
Тази история бележи завръщането на Томи и Тапънс след близо три десетилетия отсъствие, през които те са „остарели”.

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.
Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

Поотделно те са изключителни. Но заедно са непобедими!