page contents Книжен ъгъл: Доза "Адреналин" от Джеф Абот и "Ера"
Предоставено от Blogger.

Доза "Адреналин" от Джеф Абот и "Ера"

29.9.11

Сам Капра има живота, който винаги е искал. Той е обещаващ млад агент от отдела на ЦРУ в Лондон. Съпругата му Луси, която също работи за агенцията, е бременна в седмия месец с тяхното първо дете. Те живеят в чудесен дом и са дълбоко влюбени един в друг. Имат всичко, за което могат да мечтаят... Но само за един миг животът им се преобръща.
По време на важна делова среща Сам получава обаждане от Луси. Тя истерично го моли да напусне офиса веднага и да се срещне с нея. Озадачен, Сам излиза... точно преди сградата да се взриви и всички вътре да загинат. Последното нещо, което той вижда е как непознат мъж, с грозен белег на лицето, отвежда жена му в неизвестна посока, докато тя вика за помощ.

Капра е арестуван от ЦРУ и отведен за разпити в секретна база на агенцията. Бившите му колеги са убедени, че той и Луси са предатели и убийци. Следите за атентата водят към неговата съпруга, но въпреки уликите Сам отказва да повярва, че тя е замесена. Той е затворен без съд и присъда, подлаган на ежедневни разпити, а съпругата му все още е в неизвестност и вече би трябвало да е родила първия им син.

Сам е освободен от ЦРУ, миналото му е подменено, а възможността да търси Луси и детето си – отнета. Лутайки се в безизходица, Капра среща мистериозната европейка Мила, която му предлага рискована сделка – тя ще го отведе до похитителя на Луси, а в замяна той трябва да работи за нея.

Следвайки инстинктите си, Сам й се доверява и заминава с нея за Амстердам. Мила му поставя задачата да открие млада жена, която също е отвлечена от мъжа с белега и заставена да извършва престъпления. След като стигне до него, Сам ще може да продължи да търси Луси и да разобличи човека, който го е натопил.

Той започва да разплита конспирация, чийто мащаби надминават дори представите на опитен агент като него. Замесени са две тайнствени организации, уникална нова технология и... неговата съпруга.

Преследван и от свои, и от чужди, бившият агент се превръща в беглец. И това е едва началото на зашеметяващото приключение, в което се ражда един герой от ново поколение!

Като майстор в криминалния жанр Джеф Абот държи читателя под напрежение до последната страница и не спира да изненадва с оригиналността си. Интелигентен и динамичен, този роман нарежда името на автора си до тези на Харлан Коубън, Лий Чайлд и Ноа Бойд.

Джеф Абот е завършил история и английски език в университета Райс. Преди да се отдаде изцяло на писателската си кариера, той е работил като криейтив директор в рекламна агенция. Автор на 13 романа, повечето от които са номинирани за най-престижните литературни награди.