page contents Книжен ъгъл: Kогато духовното и материалното се слеят
Предоставено от Blogger.

Kогато духовното и материалното се слеят

21.9.11

"Сиела" представя "Раждане" на Шари Арисон

Докато световната икономика се олюлява на ръба на пропастта, а Земята се е устремила към предстояща екологична катастрофа, Шари Арисон – една от 50-те най-влиятелни и богати жени в света, ни изпраща послание.

В книгата си Арисон споделя убеждението си, че богатството й е дар, трибуна за изразяване на дълбоките й вярвания за издръжливостта, взаимното уважение и преобразяването на света. Книгата „Раждане“ е призив да създадем нова реалност за нас и за бъдещите поколения.
Тя е потвърждение, че притежаваме в себе си силата да превърнем срива в промяна, хаоса в хармония и да трансформираме неуспешните практики в нов начин на живот – модел, който съдържа както душевност, така и материя, за да създадем по-добро и по-светло бъдеще за човечеството.


Шари Арисон е с американо-израелски произход. Занимава се с бизнес и с благотворителна дейност. Списание „Forbes“ многократно я класира като една от най-богатите жени в света и сред 50-те най-влиятелни жени в света за 2008 година. Родена е в Съединените щати през 1957 година. Дъщеря е на Мина Арисон Шапир и покойния американо-израелски бизнесмен Тед Арисон, основател на Carnival Cruise Lines.
Шари Арисон проявява особен интерес към Carnival Corporation и два пъти е била член на борда на директорите. Тя ръководи Arison Group, чиято дейност е свързана с бизнес и благотворителност. Групата включва водещи корпорации, като Bank Hapoalim – най-голямата банка в Израел, Shikun & Binui – една от най-големите компании в Израел за недвижими имоти и инфраструктура и Salt Industries – най-големият производител на сол в Израел. Тя е основател и на Miya – глобална компания за водите.
Благотворителната дейност в Arison Group е дело на Ted Arison Family Foundation, подпомагаща нуждите на обществото и Essence of Life (Същност на живота) – организация, чиято цел е да повиши познанието и да предостави методите за постигане на вътрешен мир както в Израел, така и навсякъде по света.
Шари Арисон е инициатор на Деня на добрите дела, на който всяка година хората имат възможност да изявят желание и да си оказват помощ. През 2005 година Арисон е обявена за Почетен член на десетилетието от Интердисциплинарния център „Херцлия“ и от 2007 година участва като член на съвета. През 2007 и 2009 година е избрана за Жена на годината от „Globes“ – едно от престижните финансови издания в Израел. Шари Арисон има четири деца и понастоящем живее в Израел.
Да разкриеш себе си е винаги страшно и трудно, особено когато това означава да разтвориш душата и да разкриеш вътрешния си мир. Но това е съпътствано от страха, че хората няма да те приемат, че ще ти се присмиват и съдят или нещо още по-лошо. Потребността ми да оголя душата си пред света води началото си от стиха от Талмуд, в който се казва: „... за този, който спаси една душа, се смята, че е спасил целия свят.“ (Jerusalem Talmud, Mishnah Sanhedrin 4:5)
Изпитвам огромна потребност да помогна на човечеството. Искам да подтикна хората към промяна. Искам да ги отведа по-близо до Бог. Ако моето разкриване постигне това, значи страхът и трудностите са си стрували риска.