page contents Книжен ъгъл: 2012, Атлантида, маите - научният отговор
Предоставено от Blogger.

2012, Атлантида, маите - научният отговор

31.10.11

Иде ли краят на света? В навечерието на 2012 година зачестяват публикациите за календара на маите и мрачните им предсказания. Повечето статии спекулират със страховете на хората. Книгата на Франк Джоузеф „Атлантида и маите” (Милениум) представя всички гледни точки и тълкувания на строго научна основа. На този труд изследователят е посветил 25 години от живота си.

„Атлантида и маите” доказва, че календарът, който вещае края на света, е плод на обединеното знание на цивилизациите на Атлантида и Лемурия. Авторът проследява връзките между потъването на легендарната страна,  възхода на цивилизацията на олмеките (предшествениците на маите) в Мексико, Първата египетска династия и народа на маите, чиито астрономически познания смайват учените с изключителната си прецизност.

Франк Джоузеф не само представя фактите, но и предлага на читателя задълбочени тълкувания. Новост в книгата са най-актуалните глациоложки проучвания, откровенията на индианците от племето хопи и наскоро разчетените  старонордически текстове.

В „Атлантида и маите” ще разберете каква е вероятността да настъпи нова ледникова епоха или да ни връхлетят мащабни слънчеви бури, кога и защо се обръщат полюсите, какво става, когато слънцето се изравни с галактическия екватор, както и каква е рецептата на маите за възстановяване на космическото равновесие.

Изданието на „Милениум” е богато илюстрирано и анотирано, а към много от тезите има посочени полезни връзки за допълнителна информация.