page contents Книжен ъгъл: "Дамян Яков" представя: "Луциан" от Изабел Абеди
Предоставено от Blogger.

"Дамян Яков" представя: "Луциан" от Изабел Абеди

16.11.11

Ребека среща Луциан, младо момче, което не помни нищо за себе си. Те са силно привлечени един от друг – чувстват се в пълна хармония, когато са заедно и изпитва непоносима болка, когато са разделени.

Кой е Луциан? Защо той си спомня всяка минута от живота на Ребека? Защо той знае подробности дори от моменти, в които Ребека е била съвсем сама? Ситуацията се влошава, когато Ребека започва да сънува собствената си смърт - Луциан сънува същото.


Но преди да разберат коя е общата им тайна, се разделят. С тежки последици за двамата, защото това, което ги свързва, е далеч повече от любов.

Ребека открива, че Луциан е същество, което следва мълчаливо своето човешко въплъщение. Но какво се случва, ако тези същества бъдат отделени от техните човешки въплъщения? Има ли връщане назад?

Какво би било ако не сме сами? Какво би било ако всеки от нас е роден с ангел до себе си, ангел, който да ни следва от раждането до смъртта?
И какво би било, ако този ангел е влюбен в нас?

Новият бестселър на Изабел Абеди
Магически.

Имало едно време едно малко момиченце…

…което мечтаело с отворени  очи през деня и не можело да спи през нощта. Когато ставало твърде късно за четене, момиченцето започвало да измисля собствени продължения на историите, докато умората не затваряла очите му.

Изабел Абеди е родена през 1967 година в Мюнхен. Прекарва детството си в Дюселдорф. В своите мечти тя се вижда като пътуващ по света цирков артист, съпровождана от цигани. В Хамбург се учи да бъде копирайтър в рекламата. Тринайсет години пише текстове за шампоани, шоколади, агенции за почистване и скъпи стилисти.

В Хамбург тя среща и своя съпруг Едуардо, музикант от Бразилия. Семейството има две дъщери Инае и София. Точно като майка си София не може да заспи нощем и Изабел започва да й разказва собствените си истории от миналото, които стават основа на нейната първа книга за деца.
И още…
И още…

Сега Изабел Абеди е известна писателка и когато не може да заспи нощем – измисля нови истории, които не след дълго започват своето пътуване на много езици. До сега нейните книги са издадени в милиони тиражи в над 30 страни по света.

Награди на авторката

Номинация на Луциан за Австрийската литературна награда Buchliebling 2010
Номинация на Whisper за  Juvenile Book Award 2006
Whisper е на 3-то място в класацията на Young Reader International Award 2009
Isola е в листа на бестселърите на Spiegel