page contents Книжен ъгъл: Писмо от "Колибри": Антония Кер гостува с "Цветя за Зоуи"
Предоставено от Blogger.

Писмо от "Колибри": Антония Кер гостува с "Цветя за Зоуи"

29.11.11

Антония Кер
Здравейте!
На 28. 11. 2011 г. ще ви изненадаме с „Цветя за Зоуи“ – дебютна книга на 22-годишната Антония Кер, която ще ни гостува след броени дни в рамките на проявите, предвидени по случай двайсетгодишнината на Френския институт в България!
„Цветя за Зоуи“ (превод Венелин Пройков) е роман, посветен на едно шеметно, трагикомично пътешествие. Ричард Харис е живял безметежно десетки години, докато не се озовава на прага на старостта.

Спасението го дебне в лицето на Зоуи – красива и непредсказуема млада жена, която завладява душата му. „Цветя за Зоуи“ принадлежи към онази категория малки чудеса, „дето ни доближават до Бог, за да се откъснем от него“.
Антония Кер е безспорно литературно откритие. Дебютният й роман „Цветя за Зоуи“ бе високо оценен и издаден в най-престижното френско издателство Галимар. Критиците съзират в книгата й влиянието на Филип Рот. Сега работи върху втория си роман, който ще се появи на книжния пазар през 2012 година.
Антония Кер ще гостува в София по покана на Колибри и Френския институт в България на 6-7 декември. Представянето на книгата в присъствието на авторката ще се състои на 7 декември, сряда, от 18 ч.    
Поздрави,
Жаклин Вагенщайн